La Diputació de Castelló s'uneix amb Morella per a reforçar la importància turística de l'Anunci

El vicepresident Andrés Martínez destaca "la importància per a la dinamització turística de la comarca dels Ports d'aquesta festa declarada Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d'Espanya"

General 20 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Rueda de prensa

"Des de la Diputació Provincial de Castelló, vam mostrar tot el nostre suport a l'Anunci de Morella per la seua importància en la dinamització turística de la comarca dels Ports, aquesta festa declarada Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d'Espanya". Així ha parlat el vicepresident responsable de l'àrea turística de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, en la roda de premsa de presentació d'aquest esdeveniment, on s'ha posat de manifest l'aliança de la Diputació de Castelló amb Morella per a reforçar la seua rellevància turística.

El vicepresident Andrés Martínez ha valorat l'aposta del govern provincial per a aquests tipus d'esdeveniments "que mostren al món l'essència d'una terra que troba en la singularitat d'aquests festejos un motiu d'orgull i una oportunitat per a atreure centenars de turistes, que tenen un impacte econòmic molt important per a la nostra província". Andrés Martínez ha continuat dient que "l'Anunci és un exemple clar de la implicació dels habitants de Morella per a conservar la seua cultura, les seues tradicions i els seus orígens, aconseguint que aquesta festa perviva en el temps. A més, cada sis anys es converteix en un gran atractiu per a aquells que busquen un turisme d'experiències i emocions".

A més del suport per a la celebració de l'Anunci, Morella és un dels municipis amb la declaració segons el nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 i modificat pel Decret 203/2021 del 17 de desembre. En aquest sentit, Morella rebrà ajuda econòmica inclosa en el Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana per a l'exercici 2023. Segons ha afegit el vicepresident Andrés Martínez, "mitjançant aquest Fons de Cooperació, assignarem fons a cadascun dels 23 municipis amb aquesta declaració, reforçant així el nostre suport a aquestes localitats que contribueixen a fer de la província de Castelló un referent en el turisme de qualitat, sostenible i inclusiu".

De la seua banda, l'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha sigut l'encarregat de presentar la programació i les particularitats d'aquesta festa, que se celebrarà del 25 al 27 d'agost. L'alcalde de la capital dels Ports ha aprofitat per a convidar als veïns i als visitants a gaudir de l'Anunci en tots els seus actes, i viure en primera persona aquesta experiència que es repeteix cada sis anys.

Tres dies d'activitats

L'Anunci es celebra cada sis anys, l'any anterior al Sexenni, com dues festes que s'entenen juntes i són indivisibles. Aquest any 2023 és el torn de l'Anunci, on el pregó anunciarà l'entrada de Morella a l'any del Sexenni. És una festa gran amb disfresses i carrosses, a més d'una gran batalla de confeti, on es llancen fins a 50 tones de paper. Les carrosses tenen un paper protagonista, moltes d'elles estan confeccionades amb paper de seda i implican un intens treball artesanal.

Aquesta edició de l'Anunci aprofita tot el cap de setmana per a dur a terme els actes. Així, el divendres 25 d'agost, a partir de les 16.00 hores, les carrosses entraran a la ciutat i es situaran en diferents espais fins a la desfilada del diumenge.

El dissabte 26 tindrà lloc l'acte principal de l'Anunci del 55 Sexenni, el Pregó. La jornada començarà amb la diana, a càrrec dels Gaiters, a les 9.00 hores. A les 9.30 hores, hi haurà la pujada de la vila amb els Gaiters i l'Associació Musical Mestre Candel (AMMC),

Te puede interesar
Lo más visto