Més de 220.000 persones de 77 països han visitat el recinte de Rototom Sunsplash

En aquesta 28 edició els canals de streaming depassen el recinte de concerts arribant a més de 3 milions d'espectadors

23 de agosto de 2023 Redacció Redacció
978a0a6d-cabb-eaec-0d96-d83a08f68926

Rototom Sunsplash 2023 tanca la seua 28 edició fent honor un any més al que aquest festival significa, un projecte que es tradueix en intercanvi musical, cultural i social, un referent a Europa. El seu lema ‘United for Peace’ es commemora una edició més a la qual han assistit un total de 222.000 persones de 77 països diferents corresponents als cinc continents.

Es tracta d'un festival diferent i arrelat a la nostra província, amb els colors de la pau en els seus escenaris i escenografies artesanals, a més compta amb àrees pròpies per a públic infantil, familiar i adolescent. Perquè cal ressaltar que més de 21.000 persones del públic eren menors de 13 anys, la qual cosa suposa una nova generació que creix en Rototom. Per això, aquest recinte compta amb parcel·les reservades per a famílies, grans àrees d'ombra i un recinte de concerts ampli per a evitar aglomeracions.

A més de la música, perquè s'han celebrat fins a 185 concerts i ‘dj set’ entre els escenaris del recinte i el Solé Rototom Beach, aquesta 28 edició també ha comptat amb quasi 150 activitats durant la setmana: de xarrades i debats a tallers, projeccions, xous d'arts escèniques, sessions de ball afro, urbà o dancehall i un llarg etcètera. Entre concert i concert tampoc ha faltat el menjar, perquè s'exposava una gran varietat de cuina internacional per a continuar descobrint cultures a través del paladar.


Tant en les activitats musicals com en les extra-musicals, el festival ha tornat a depassar els límits del recinte de concerts a través de la retransmissió via streaming. Els canals habilitats han acostat el Rototom Sunsplash a més de tres milions de persones de tot el món, que han pogut seguir en viu el festival a través de la web i xarxes socials. 

Com a guinda del pastís, pel que fa a la petjada mediambiental, enguany és la primera edició que arranca amb la petjada de carboni ja validada per Aenor. Alguna cosa que ajuda a crear noves accions acostant-se a aqueix futur sense emissions. En aquesta edició destaca el reforç de la política de reciclatge amb la instal·lació de 27 punts nets en l'acampada. Cal recordar que les que es van dur a terme en l'edició passada van evitar l'emissió de 39 tones de CO₂.

Lo más visto