Vila-real combina la defensa de la tradició amb la solidaritat en el 10é aniversari de la recuperació dels seus gegants

La Colla Gegantera, amb el suport de la Fundació Caixa Rural i l'Ajuntament, presenta un llibre infantil amb dibuixos i activitats en benefici d'Aspanion

General 26 de agosto de 2023 Redacció Redacció
thseye5s

La commemoració del desè aniversari de la recuperació dels gegants de Vila-real també serà present en les properes festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia mitjançant una activitat solidària impulsada per la Colla Gegantera, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, la Fundació Caixa Rural Vila-real i Porcelanosa.

Amb l'objectiu de compartir la història i la tradició dels gegants i alhora donar suport a la tasca altruista d'una entitat local que treballa per als xiquets i xiquetes amb càncer, com és Aspanion-Pintando el camino en rosa, la Colla Gegantera ha presentat un llibre infantil solidari amb dibuixos per a pintar i activitats. A través d'aquest llibre, també s'explica la història i les característiques dels gegants de Vila-real: Pasqualet, Marigracieta, Jaumet i Pinella.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat en la presentació del llibre juntament amb el president de la Colla Gegantera, Carlos Chiva, la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, i la presidenta d'Aspanion-Pintando el camino en rosa, Amparo Alcaraz. Benlloch ha destacat que aquesta iniciativa és un exemple de la ciutat que manté arrels i alhora és moderna i oberta. Va recordar que en 2013, amb l'ajuda del regidor de Tradicions Pasqual Batalla, es va recuperar la figura dels gegants com a element d'unió i de connexió amb les arrels. A més, va subratllar que aquest llibre infantil és una eina pedagògica per explicar la història i les tradicions locals als més joves.

Carlos Chiva, qui també ha realitzat les il·lustracions del llibre, va explicar que la idea va sorgir de l'interès de la Colla Gegantera a organitzar una activitat solidària amb motiu del desè aniversari de la recuperació dels gegants que involucre als xiquets i xiquetes. Chiva va detallar que els llibres es podran adquirir per un donatiu de 3 euros en un esdeveniment que se celebrarà el 9 de setembre a les 10.30 hores a la plaça de la Vila, durant les festes patronals. També va agrair la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real i de Porcelanosa, que aportarà caixes de llapis de colors perquè els més menuts puguen pintar el llibre. Chiva va expressar la satisfacció de la Colla Gegantera perquè a través dels gegants poden transmetre als joves la història i la tradició de la ciutat.

Amparo Alcaraz, com a presidenta d'Aspanion-Pintando el camino en rosa, va agrair aquesta iniciativa que combina tradició i solidaritat i va animar la ciutadania a participar en l'esdeveniment del 9 de setembre i a fer la seua aportació, que anirà destinada a la investigació contra el càncer infantil.

La presidenta de la Fundació Caixa Rural, Sonia Sánchez, va felicitar la Colla Gegantera i va qualificar com a "tàndem perfecte" la unió entre defensa de la tradició i solidaritat. També va reiterar el suport de la fundació, que celebra el seu 25é aniversari aquest any, a totes les iniciatives socials i solidàries en benefici de la ciutat.

Finalment, l'alcalde, qui també va agrair el suport de la Fundació Caixa Rural, va animar la Colla Gegantera a continuar creixent en el futur amb més incorporacions a la família de gegants de Vila-real.

Te puede interesar
Lo más visto