Castelló obté els permisos per netejar els barrancs abans de la temporada de pluges

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, anuncia que "realitzarem tasques de selvicultura preventiva i manteniment en els llits del Barranquet, el Sol, d'Amela i dels Cànters per prevenir problemes d'inundacions en cas de pluges torrencials"

General 27 de agosto de 2023 Redacció Redacció
BEGONA-CARRASCO-CAUCERIUSEC

"L'ajuntament ja ha iniciat els procediments perquè les accions puguin començar el més aviat possible, ja que en aquest tipus d'intervencions és crucial ser proactius per evitar accidents a causa de la manca de previsió", destaca L'Ajuntament de Castelló ja ha rebut l'autorització de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori per dur a terme les tasques de neteja dels barrancs abans de la temporada de pluges. Segons l'alcaldessa Begoña Carrasco, "realitzarem tasques de selvicultura preventiva i manteniment en els llits del Barranquet, el Sol, d'Amela i dels Cànters per prevenir problemes d'inundacions en cas de pluges torrencials".

El programa de treball inclou desbrossament, poda i retirada d'arbres, amb l'objectiu de reduir el risc d'inundacions i eliminar el combustible acumulat, creant zones de discontinuïtat que dificulten la propagació del foc
en cas d'incendis forestals. "Som conscients de la sequera actual, així que prendrem mesures extremes per evitar que les tasques puguin provocar incendis involuntaris", aclareix l'alcaldessa. Afegix que, entre altres accions, "es retiraran 245 arbres: 66 al Barranquet, 62 al Barranc del Sol, 60 al Barranc d'Amela i 57 al dels Cànters". "Només es retiraran els exemplars morts, amb risc evident de caiguda o amb danys estructurals o fitosanitaris que posin en perill la seva supervivència", precisa.

Pel que fa al Barranc del Sol, a causa de l'afectació a la via pecuària Vereda de la Enramada, s'han realitzat consideracions especials per part de la Generalitat Valenciana. Tanmateix, les tasques han estat autoritzades ja que no tenen caràcter d'ocupació il·legal.

"L'ajuntament ja ha posat en marxa els tràmits perquè les accions puguin començar tan aviat com sigui possible, ja que en aquest tipus d'intervencions és vital ser proactius i evitar haver de lamentar accidents per manca de previsió", conclou l'alcaldessa.

Te puede interesar
Lo más visto