La meitat dels castellonencs prefereixen els productes locals durant la pandèmia

Un estudi elaborat per Avacu reflecteix l'auge de la compra de proximitat

General 26 de junio de 2020 Redacció
1301053_1

Arran de la crisi per covid-19, els valencians han canviat els seus hàbits de compra i consum. Això ha suposat una millora de la percepció del gènere espanyol, augmentant un 17% la compra de productes d'alimentació i quasi un 12% en la resta de productes. Tal és així, que la meitat dels consumidors afirma que a partir d'ara triarà prèviament productes d'alimentació locals i de proximitat enfront d'uns altres.

Aquestes dades s'han pogut conéixer gràcies a un sondeig realitzat per l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), que durant el mes de maig va enquestar a 500 famílies de la Comunitat per a conéixer les possibles modificacions que la situació generada pel coronavirus ha causat.

Respecte a l'elecció del lloc de compra de productes d'alimentació, el 40% no té pensat modificar els seus hàbits, el 31% acudirà més al xicotet comerç, un 17% ho farà als mercats municipals, un 9% omplirà la cistella de manera online i un 3,6% ho farà més en supermercats.

Quant als destins vacacionals d'aquest estiu, un 20% encara no té clara l'elecció i un 55,6% va respondre que si que tenen pensat desplaçar-se. D'aquests últims, el 31,3% ho farà dins de la seua província de residència, un 23,7% a una altra província de la Comunitat, un 38,2% a una altra comunitat i quasi un 7% anara d'Espanya, sempre que la situació ho permeta.

Te puede interesar
Lo más visto