El Imserso Posa En Joc 13.000 Llocs De Treball A La Comunitat Valenciana

La "hipoteca social" creada pel programa IMSERSO durant les últimes dècades, fa plantejar mesures dràstiques de cara a la tardor-hivern

General 29 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMAGEN NP 28.08.23

Les notícies sobre els recursos presentats per a l'adjudicació del programa IMSERSO fan que ens situem en la pitjor situació. I és que encara recorden el que va passar al programa de 2015 quan no es va posar en marxa fins a mitjan novembre. I fins i tot així, aqueix any l'adjudicació i els recursos es van fer abans del mes de juliol, pel que el panorama per a aquest any és desolador.

Escenari Per A Aquest Tardor-Hivern

Hem parlat les últimes setmanes de l'estiu de la recuperació, amb resultats d'ocupació com abans de la pandèmia, i indicadors de productivitat que han començat a tornar a ser positius. Però el panorama d'aquesta tardor-hivern sembla molt diferent, sense programa IMSERSO i sense opció d'ajudes que puguen pal·liar els infracostos plantejats, ja estan fent que els directors hotelers plantegen tancaments anticipats en els hotels, i fins i tot sol·licituds d'expedients de regulació d'ocupació davant la incertesa de la posada en marxa, i sense tenir cap garantia sobre les habitacions compromeses prèviament al programa.

I és que una vegada més, es posa de manifest un programa que, sota la convocatòria d'un nou concurs dirigit a acabar amb la mediocritat de les anteriors pròrrogues, ha demostrat continuar estant mal dissenyat, i sobretot amb una adjudicació tardana i de molt dubtosa legitimat, ja que s'han rebut recursos a tots els lots.

Ajudes Al Programa - Costos Sense Cobrir

Els últims mesos del programa realitzats amb l'anterior licitació van comptar amb el suport econòmic del Govern Valencià de Ximo Puig fins a finals de 2022, ja que l'escenari inflacionista i l'increment de costos havia fet inviable el desenvolupament de l'activitat hotelera amb l'IMSERSO, als preus als quals s'havia contractat, voltant els 22 €/estada/dia.

Els més de 50 establiments hotelers de la Comunitat Valenciana que participen en el programa es van veure recolzats pel Govern Valencià i la diputació provincial d'Alacant, que van sortir sense dubtar a mantenir l'activitat laboral i econòmica d'aquells destins on els hotels treballen amb l'IMSERSO: Benidorm, Peñíscola, Gandia, Finestrat, Guardamar del Segura, Torrevella, Dénia, Calp, Xàbia, l'Alfàs del Pi, Vinaròs i Benicàssim.

Si parlem de xifres l'any 2022, la despesa total dels turistes de l'IMSERSO al nostre territori va ascendir a 77 milions d'euros, i el manteniment de 3.000 llocs de treball directes i 10.000 llocs de treball indirectes, així com un efecte en tota la cadena de valor, com a proveïdors de productes i serveis, teixit comercial hostaler, passant per excursions i visites culturals.

A la Comunitat Valenciana l'efecte arrossegament és molt major per a la nostra economia, i això s'afegeix també a la preocupació dels hotelers, que veuen com ni es posa en marxa el programa, ni es planteja una millora de les condicions econòmiques, i que a dia d'avui tampoc saben quan ni com podran rebre el suport al desenvolupament del programa que ja van executar en el primer semestre de l'any 2023.

Te puede interesar
Lo más visto