El PSPV denuncia l’eliminació d’un mural per la igualtat al col·legi La Mediterrània d’Orpesa per decisió de Vox

La portaveu Maria Jiménez titlla de “reaccionària” la decisió en comptar amb la negativa de la direcció del centre i afirma que en demanarà la restitució durant el curs acadèmic

Política 29 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Abans

L’equip de govern d’Orpesa, format per PP, Vox i Ciutadans, ha tapat hui dilluns amb pintura el mural de grans dimensions amb missatges en pro de la igualtat i el feminisme que donava vida al pati del col·legi públic La Mediterrània de la localitat. Des del PSPV, la portaveu Maria Jiménez lamenta profundament que Orpesa torne a estar en el punt de mira per les seues polítiques retrògrades després de convertir-se en el primer municipi de la província en suprimir la regidoria d’Igualtat. La desaparició d’aquest ‘graffiti’, en l’elaboració del qual va ser partícip l’alumnat del centre, s’ha trobat amb el rebuig de la comunitat escolar per anar en contra dels plantejaments educatius aprovats per la direcció del centre. “És una decisió reaccionària”.

Jiménez critica que sota el precepte de la regidora d’Educació, Ionela Andreea Iliescu, de Vox, d’adequar les instal·lacions per a l’inici del curs “s’amagava la seua vertadera intenció autoritària i sectària d’eliminar tot allò que té a vore amb la igualtat i l’erradicació de la violència de gènere”. Des del Partit Socialista “no podem amagar el nostre descontent i absoluta preocupació per la deriva irresponsable contra els drets de les dones que ha pres el govern d’Araceli de Moya amb el PP i la ultra dreta de Vox”.

La cap visible del PSPV orpesí defén que “des de l’ensenyament cal educar des de la igualtat i el respecte per a evitar en un futur qualsevol tipus de masclisme en la societat”, una línia que, malauradament, divergeix completament de la planejada per l’actual executiu conservador.

Es demanarà la restitució
“Condemnem l’eliminació d’aquesta obra i demanem públicament que es restituisca al llarg del curs acadèmic amb la participació activa de l’alumnat de La Mediterrània”. “La igualtat és un dret que beneficia tota la ciutadania, no és un capritx que tenim les dones, com algunes persones volen fer creure”. Davant això, continua, “no abaixarem mai el cap davant els atacs contra els nostres drets i no permetrem que els extremistes introduisquen a les escoles els missatges negacionistes que defenen sense cap tipus de pudor des de les institucions”.

Te puede interesar
Lo más visto