El Ple aprova per unanimitat ampliar el conveni amb Càritas i destinar 300.000 euros a la millora de camins rurals

La sessió també dona llum verda al pagament d'altres 100.000 euros a proveïdors en el marc del Pla de liquidació de pagaments pendents

Economía 30 de agosto de 2023 Redacció Redacció
3EAFAEEA

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real s'ha reunit avui en sessió ordinària per a donar llum verda a diferents assumptes, entre els quals cal assenyalar l'aprovació unànime de l'ampliació anual del conveni amb Càritas. Aquest conveni passarà de 36.000 a 50.000 euros, permetent que l'entitat pugui garantir l'atenció a les persones més vulnerables. També s'ha aprovat un nou projecte d'asfaltat i millora de camins rurals amb un pressupost de prop de 300.000 euros. Aquest projecte, segons el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, s'ha consensuat i avalat al Consell Agrari i permetrà conservar la subvenció per a la segona fase de la reforma del Molí la Vila, que no va ser adjudicada anteriorment.

D'aquesta manera, en la sessió plenària d'avui s'ha aprovat, amb els vots favorables de tots els grups, el projecte d'asfaltat dels camins Assagador, Palleter, Cabeçol, Torrehermosa i diferents interseccions del Camí Vell Onda-Castelló. El pressupost d'aquest projecte és de 295.199 euros i es preveu que els treballs es completin en tres mesos, garantint que les obres finalitzaran abans de la fi de l'any per complir amb els requisits de la subvenció concedida per la Diputació a través del Pla Castelló Avança.

En aquesta sessió també s'ha aprovat per unanimitat l'ampliació del conveni amb Càritas Interparroquial de Vila-real. L'aportació d'enguany per part de l'Ajuntament passarà dels 36.000 euros previstos inicialment a un total de 50.000 euros. Aquest augment respon a la necessitat manifestada per Càritas de més col·laboració per a atendre les persones més vulnerables, especialment davant les dificultats actuals causades per l'increment de les atencions i la reducció de les donacions particulars.

D'altra banda, en aquesta sessió s'han aprovat dues noves relacions de pagament amb un import total de 108.296 euros en el marc del Pla de liquidació de pagaments pendents. Així, s'ha autoritzat el pagament de 88.599 euros en factures per la neteja de col·legis i de l'edifici de la prefectura de la Policia Local, així com el pagament de 19.697 euros en factures per despeses jurídiques. L'equip de govern avança en el compliment del Pla de liquidació de pagaments pendents, que ja ha permès l'abonament de més de 4,7 milions d'euros a proveïdors en dos mesos.

Finalment, també s'han aprovat per unanimitat els dos festius locals per a l'any vinent, que seran el 17 de maig, dia de Sant Pasqual, i el 26 de desembre, Sant Esteve.

Te puede interesar
Lo más visto