Pradas defén en Les Corts els decrets que regulen la rebaixa del 50 % en els preus de l'abonament i els títols multiviaixes del transport públic i l'Abonament Temporal Gratuït per als joves

El nostre compromís com a Consell és impulsar una política sòlida en el temps que aconsegueixi un millor futur per als nostres joves", assegura la responsable d'Infraestructures

Economía 02 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-08-31 at 18.59.55

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defés aquest divendres davant de la Diputació Permanent de Les Corts els dos decrets llei que regulen la reducció del 50 % en el preu dels abonaments i títols multiviaixes del transport públic de titularitat de la Generalitat i la gratuïtat per als joves menors de 31 anys.

Pradas ha assenyalat que aquestes mesures pretenen "alleujar la difícil situació econòmica i social que travessa Espanya i que, en particular, afecta durament la nostra Comunitat". Com a exemple, ha recordat que ens enfrontem a una "inflació disparada", la qual "repercuteix directament en el cost de vida de milions de valencians i, alhora, en la renda disponible de les famílies".

La responsable d'Infraestructures ha subratllat que "quan la cosa va malament, cal ajudar. Hem rebut una Comunitat Valenciana en mala situació i havíem de reaccionar". No obstant això, ha assenyalat que "som conscients que no es tracta de solucions a llarg termini. Hem de generar oportunitats i ocupació de qualitat, alhora que benestar i millors serveis públics".

"El nostre compromís com a Consell és impulsar una política sòlida en el temps que aconsegueixi un millor futur per als nostres joves", ha assegurat.

Vigència de les mesures

Durant la seua intervenció, la consellera ha recordat que la rebaixa del 50 % del preu dels abonaments de transport i títols multiviaixes es prorroga fins al 31 de gener de 2024 i els títols adquirits en el nou període podran ser utilitzats fins al 29 de febrer de 2024, mentre que la gratuïtat per a les persones menors de 31 anys s'estendrà durant els cinc mesos que resten de 2023.

Aquestes mesures sobre la política tarifària dels transports públics de titularitat autonòmica s'aplicaran tant als serveis de transport públic gestionats directament per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, entre els quals es troben les línies interurbanes i el sistema TRAM de Castelló, com als gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) i per l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), entitats per a les quals ja s'han dictat les corresponents resolucions.

El cost estimat de l'adopció de totes dues mesures previstes en els decrets llei, és a dir, les destinades a la rebaixa de preu i la gratuïtat en els transports gestionats directament per la Conselleria, serà d'aproximadament 7,2 milions d'euros.

"Aquestes mesures suposen una invitació a tota la societat valenciana perquè coneguen els avanços en el transport públic i adopten un patró de mobilitat més sostenible i equilibrat", ha conclòs.

Te puede interesar
Lo más visto