Onda aprueba el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals per reforçar la seguretat davant d'emergències

El ple ha aprovat per unanimitat el Pla Local, mostrant el seu compromís amb la protecció de l'entorn natural. Pastor: "És un projecte que ha estat realitzat com a resposta a les opinions dels nostres veïns en els processos participatius"

General 04 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
Pleno 04-09-2023

El ple ordinari del mes de setembre ha aprovat definitivament l'aprovació del Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals d'Onda (PLPIF), després de rebre un informe favorable de la Direcció General competent.

L'Ajuntament d'Onda ha treballat en l'adaptació del seu pla per complir amb els criteris establerts en la normativa vigent. Així, el PLPIF busca coordinar de manera eficient els recursos disponibles i establir mesures preventives clau per mitigar l'amenaça recurrent dels incendis forestals a les zones mediterrànies.

El nou PLPIF representa un pas fonamental en l'adaptació de la gestió forestal a les demandes actuals del municipi. En un moment en què els boscos són cada vegada més valorats com a espais recreatius i de conservació, es reconeix la necessitat d'una nova estratègia de gestió forestal que abordi de manera efectiva el risc d'incendis forestals.

En aquest sentit, el regidor de Paratges Naturals i Seguretat Ciutadana, Paco Pastor, ha destacat: "Aquest pla ens permetrà anticipar-nos als incendis, minimitzar els danys i preservar la bellesa i la biodiversitat dels boscos d'Onda". "Estem compromesos amb la protecció del medi ambient i la seguretat dels ondencs", ha afegit.

PLPIF

El Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals d'Onda s'ajusta a la normativa ambiental i considera les repercussions i efectes sobre la Xarxa Natura 2000, Biodiversitat i Espais Naturals Protegits. També estableix importants condicionants relacionats amb la gestió de les àrees forestals i la prevenció d'incendis, incloent-hi l'eliminació progressiva, marcada per la normativa vigent, de l'ús del foc en la gestió de restes agrícoles.

Menjar a casa

A més, el ple ha recolzat de manera unànime l'ordenança que regula el servei municipal conegut com a 'Menjar a Casa'. El programa té com a propòsit principal millorar l'alimentació de la població de l'edat avançada, reconeixent que una alimentació apropiada juga un paper fonamental en la salut, el benestar i la qualitat de vida de totes les persones, i en particular, de la població de la tercera edat.

L'objectiu principal de l'ajuntament és proporcionar a les persones de la tercera edat una dieta saludable a la comoditat del seu llar, dissenyada específicament per satisfer les seves necessitats nutricionals.

Temporal DANA

Finalment, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha expressat el seu agraïment als cossos de seguretat municipals per la seva tasca en la prevenció i assistència durant el passat cap de setmana a causa del temporal. "La seva dedicació i esforços han estat fonamentals per garantir la seguretat i el benestar de tots els ondencs", ha destacat la primera edil.

A més, Ballester ha estès el seu agraïment a la ciutadania d'Onda pel seu comportament cívic exemplar en aquests dies de pluges intenses, declarant que "la col·laboració i solidaritat dels ondencs han contribuït significativament a què no s'hagen registrat grans danys ni lamentat incidents".

Te puede interesar
Lo más visto