El Pacte Territorial ha programat una jornada sobre simbiosi industrial per a empreses de la Plana Baixa

Aquest Consorci, en col·laboració amb l'Institut de la Tecnologia Ceràmica (ITC), ha dissenyat trobades formatives i tallers dirigits a les empreses del territori interessades a implementar models de simbiosi industrial en els seus negocis

General 06 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
CIM - Fiestas

El Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa ha organitzat la jornada "Simbiosi industrial: El valor de col·laborar en l'economia circular", que tindrà lloc el dimecres 27 de setembre de les 10:00 a les 12:30 hores al centre cultural Palau de Vivel de la Vall d'Uixó. Després d'aquesta trobada, dirigida a empreses del territori interessades en millorar la seva economia i augmentar les seves rendibilitats mitjançant la cooperació empresarial en l'aprofitament dels recursos, es crearà més endavant un taller de coincidència entre els negocis interessats a crear sinergies.

En la jornada del 27 de setembre s'explicarà què és la simbiosi industrial i com pot generar beneficis econòmics, socials i mediambientals. Es tractaran els reptes actuals de la sostenibilitat i es definiran quines barreres o aspectes favorables pot trobar l'economia circular, a més de donar a conèixer als assistents casos d'èxit de la seva aplicació.

Per a participar en aquesta trobada hi ha dues opcions: assistir de manera presencial o seguir via streaming les conferències dels experts ponents. Totes les inscripcions s'han de realitzar a través del següent enllaç: [enllaç d'inscripció]

Un projecte subvencionat per la Generalitat Valenciana

Aquestes jornades formen part del projecte "Accions per a la promoció de l'Economia Circular en el territori gestionat pel Consorci gestor del Pacte Territorial per a l'ocupació de la Plana Baixa: Simbiosi Industrial", que va aconseguir la resolució favorable de la Generalitat Valenciana amb una ajuda de 15.000 euros destinada a la promoció de l'economia sostenible a la Comunitat en 2023.

Per al desenvolupament d'aquest projecte, el Pacte ha contractat els serveis d'ITC-AICE, Associació d'investigació de les indústries ceràmiques, distingida per ser pionera en el sistema de cooperació universitat-empresa i aplicar aquest model al clúster ceràmic espanyol, ubicat a Castelló i provincia en més del 90%.

El pla d'acció del Pacte en matèria de promoció de la Simbiosi Industrial i la col·laboració innovadora entre empreses té com a objectius: incentivar l'emprenedoria social a la Plana Baixa, identificar empreses que apliquen el model de negoci d'economia social i posar-les en valor dins del territori, dinamitzar el teixit empresarial local des d'una perspectiva més sostenible, conscienciar tots els agents implicats en el procés productiu en general en l'adopció de models sostenibles i rendibles i impulsar el desenvolupament local assegurant una política d'igualtat d'oportunitats entre els diferents participants empresarials.

Te puede interesar
Lo más visto