El port de Castelló ha rebut aquest matí el creuer "World Navigator", amb una capacitat de 196 passatgers i 117 membres d'equip

El creuer ha atracat al moll de Llevant i ha fet una breu escale en PortCastelló per desembarcar els passatgers, en aquest cas ciclistes, que estan realitzant la ruta EuroVelo 8

General 07 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
afawdawge

Aquests turistes són amants del ciclisme i estan recorrent la EuroVelo 8, una ruta ciclable que travessa Europa i que es coneix com la Ruta del Mediterrani. Comença a Cadis i finalitza amb un recorregut circular per l'illa de Xipre. Aquest tipus de turisme es basa en experiències de qualitat, diferents de les de sol i platja.

A primera hora del matí, els passatgers han agafat les seues bicicletes i han partit cap a València, acompanyats en tot moment per una furgoneta d'assistència.

El creuer "World Navigator" pertany a la naviliera Mystic Cruises, està operat per Atlas Ocean Voyages i és llogat per l'empresa americana Santana Adventures, especialitzada en organitzar itineraris específics per a ciclistes i a mida dels clients. Va ser construït el 2021 i té bandera de Madeira. Es tracta d'un vaixell d'expedició, reforçat per al gel, amb 9.934 GT, 126 metres de longitud, 19 metres d'ample i 4,8 metres de calat.

El capità marítim de Castelló, Miguel Ángel Gómez, el cap de l'àrea d'Explotació del port de Castelló, Antonio Velasco, i Cristina Soria de la Fundació PortCastelló, han lliurat una metopa al capità del creuer per la seva primera escala al port de Castelló.

Aquest és el primer creuer que fa escala a Castelló el 2023. Per a l'any que ve ja s'han confirmat dues escales més i altres dues per al 2025.

PortCastelló està impulsant el turisme de creuers en col·laboració amb la Diputació de Castelló, l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana. A més, el port de Castelló està participant aquesta setmana en la Seatrade Europe 2023 amb l'objectiu d'integrar la ciutat i els destinacions de la província entre les companyies de creuers que ofereixen experiències úniques als seus passatgers, com ha explicat la gerent de la Fundació PortCastelló, Susana Soria.

El port de Castelló compta amb dos molls dedicats als creuers que donen servei al vaixell i els seus passatgers.

Te puede interesar
Lo más visto