Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Portcastelló participa en la setmana portuària de la uimp de santander

General 09/09/2023 Redacció Redacció
IMG_2624

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, destaca que els ports s'enfronten a grans reptes, "entre ells l'adopció i ús de noves tecnologies, i la incorporació a la cultura organitzacional de la innovació com a prioritat estratègica".

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, participa en la setmana portuària de Santander, que se celebren al palau de la Magdalena, en el marc de les activitats acadèmiques de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

Un encontre que té com a objectiu promoure la reflexió i el debat entorn de temes tan diversos com la innovació, la intel·ligència artificial, les noves tecnologies o l'adaptació dels ports al canvi climàtic.

Rubén Ibáñez, ha destacat la necessitat de participar en aquest tipus de fòrums "ja que PortCastelló està desenvolupant un pla de transformació digital que ens permetrà adoptar nous models per a ser més eficients, innovadors i orientats al servei dels usuaris des d'un concepte de Smart Port". Ha recordat que "venim ja treballant per configurar el port de Castelló com a hub tecnològic, amb suport al programa Ports 4.0".

Rubén Ibáñez ha assenyalat que els ports s'enfronten a grans reptes, "entre ells l'adopció i ús de noves tecnologies, i la incorporació a la cultura organitzacional de la innovació com a prioritat estratègica".

D'altra banda, les jornades han abordat els riscos als quals s'enfronten els ports i les seues connexions amb el transport terrestre derivats del canvi climàtic. Són infraestructures que es veuen especialment afectades per les conseqüències d'aquest canvi, pel que implica d'augment d'inclemències climàtiques, en quantitat i força.

Te puede interesar

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

Newsletter