La Ruta Botànica del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha reobert després dels problemes causats per les pluges

La DANA d'aquest cap de setmana va provocar inundacions en diversos trams del camí fluvial

General 09 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_2625

El Servei de Guarderia Rural del Consorci riu Millars, gestionat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ha confirmat que la ruta està en bones condicions per a la seva obertura. El nivell d'aigua que va impedir l'accés ha estat absorbit pel terra i ja no suposa problemes per als caminants. La part més afectada era l'accés proper a la urbanització dels Àngels.

Cal destacar que la recent DANA va provocar fortes pluges a tota la zona del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, amb registres de 66,7 litres per metre quadrat a l'estació meteorològica d'AVAMET a la Llum de Tol, aigües amunt del mesurador i en el terme de Vila-real.

Aquesta no és la primera vegada que la ruta es tanca a causa de pluges intenses. En setembre de 2021, una DANA anterior va causar danys al marge dret del recorregut i va requerir un tancament temporal per raons de seguretat. La pluja va provocar despreniments que van deixar la ruta intransitable. Es va realitzar un informe per avaluar els riscos geològics i marcar un pla d'acció.

Es important tenir en compte que davant d'episodis de pluges intenses o torrencials, com la recent DANA, el Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars pot tancar temporalment l'accés a la ruta per prevenir accidents, ja que les condicions geològiques poden ser afectades per les pluges intenses i provocar riscos per als usuaris.

Te puede interesar
Lo más visto