El CEEI Castelló va celebrar divendres passat 8 de setembre la jornada "AI connect 360º

Potenciant amb ChatGPT, explorant l'Ètica i Legalitat", un fòrum on es va abordar la implementació de la Intel·ligència Artificial en diferents àmbits de la vida

General 10 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_2642

L'esdeveniment va omplir la sala d'actes del CEEI Castelló, on es va posar l'accent en l'emprenedoria amb talent i es va tractar un tema d'actualitat com és el ChatGPT i el seu ús des del punt de vista de l'ètica i la moralitat.

L'esdeveniment va comptar amb Justo Vellón, director del CEEI Castelló, que va inaugurar la jornada amb un discurs de benvinguda on va destacar la importància de l'aparició del ChatGPT com a eina de treball. Vellón va posar l'accent en la necessitat d'explorar les infinites possibilitats que ofereix aquesta nova eina, així com d'establir uns límits morals en el seu ús. Va afirmar que "el seu ús i funcionalitat continuen sent un desafiament que cal regular, ja que seguim llegint notícies sobre països i empreses que veten el ChatGPT o les condicions que imposen per al seu ús."

A continuació, el CEO de Next AI, Raúl Soriano, va impartir la masterclass "360º GPT", on es van exposar les aplicacions del ChatGPT en les empreses per optimitzar processos, millorar la presa de decisions i augmentar la productivitat de les organitzacions. Va assenyalar que aquesta nova tecnologia canviarà el món a partir d'ara i que s'ha de posar l'accent en l'educació per a que la gent entenga què és aquesta tecnologia i què es pot fer amb ella.

Finalment, es va realitzar una taula rodona "Debat Intel·ligència Artificial: Ètica, Legalitat i Èxit Empresarial", en la qual diferents ponents experts en l'univers de la IA van analitzar la importància de l'educació en IA, el seu ús responsable i sostenible, així com les seues implicacions legals. Els ponents van ser Sergio Aguado, Sòcio Fundador i CIO de Cuatroochenta; Marta Senent, COO en NextAI; Cristian Cañadas, Partner - Corporate & Startup Lawyer a Aktion Legal; i Ana Cidad, directora Gerent de la Fundació valgrAI. Durante la sessió, experts com Cristian Cañadas van voler destacar que "en aquest entorn hem de tractar de ser adaptatius i no limitatius." Ana Cidad també va mostrar la seua visió positiva sobre la implementació de la IA a les nostres vides i Sergio Aguado va posar en valor la importància d'una educació prèvia per a utilitzar la IA de forma ètica i moral. Marta Senent va donar la seua visió sobre l'espera de la IA en el futur, veient-la com una eina que pot accelerar processos quotidians.

Aquesta jornada es va realitzar dins de la iniciativa Focus Pyme i Emprenedoria, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), com a part de la seua política de suport a l'emprenedoria innovadora.

Te puede interesar
Lo más visto