Onda, compromesa amb la conservació del medi ambient i la sostenibilitat, participarà al Fòrum Mundial sobre Boscos Urbans a Washington

En aquest esdeveniment de rellevància mundial, l'ajuntament presentarà la seva estratègia de desenvolupament sostenible i, alhora, rebrà el reconeixement com a 'Ciutat de l'Arbre 2022'

Política 10 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_2643

El Bosc Olímpic, el projecte que ha valgut a Onda aquest reconeixement internacional, ha estat atorgat només a quatre ciutats de tota Espanya. Aquest assoliment reflecteix el ferm compromís d'Onda amb la preservació del medi ambient i la seva contribució a la lluita contra el canvi climàtic.

En aquesta línia, l'ajuntament també donarà visibilitat al Fòrum de Washington al Pulmó Verd, un projecte que reflecteix l'esforç continu de la ciutat per convertir-se en un lloc més respectuós amb el medi ambient i la sostenibilitat. Aquesta ambiciosa actuació transformarà una àrea degradada, com és l'entrada a la ciutat plena de fàbriques en runes, en un espai verd, contribuint així al benestar dels ondenses i a l'objectiu global de conservació ambiental.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Onda, Carmina Ballester, ha destacat que "la participació d'Onda en aquest fòrum internacional subratlla el nostre continu compromís amb la sostenibilitat i la conservació del medi ambient per continuar liderant el camí cap a un futur més verd". "És un orgull que les Nacions Unides premien la nostra estratègia sostenible per deixar una terra millor per a les generacions futures", ha afegit.

L'objectiu del Fòrum Mundial sobre Boscos Urbans és destacar exemples positius d'enfocaments de planificació, disseny i gestió implementats per ciutats de diferents cultures, estructures i mides, per optimitzar la contribució dels boscos urbans i la infraestructura verda en termes de desenvolupament econòmic, conservació ambiental, resiliència, cohesió social i participació pública.

El programa "Tree Cities of the World" busca promoure una xarxa diversa de comunitats, professionals, defensors i científics que treballen junts per aconseguir boscos urbans sostenibles a nivell mundial. Es tracta d'una iniciativa global gestionada conjuntament per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) i la Fundació Arbor Day als Estats Units. El seu propòsit principal és reconèixer i celebrar l'engegament de les ciutats de tot el món en la cura i manteniment dels seus boscos urbans.

A més, l'Ajuntament de Onda està duent a terme els seus projectes de manera inclusiva, involucrant activament entitats veïnals, empreses, organitzacions i residents en un esforç per obtenir el suport unànime de la població. En un futur proper, en col·laboració amb aquests actors clau, l'ajuntament portarà a terme la plantació d'aproximadament 500 arbres com a part integral del seu ambiciós projecte conegut com el Bosc Olímpic.

Te puede interesar
Lo más visto