Un intens cap de setmana amb la Fira de Morella, que Jaume I va concedir l'any 1257 i que ha mantingut fins ara per mostrar la tradició ramadera, agrícola i comercial del territori

La ciutat de Morella ha tancat una nova edició de la fira amb més de 100 expositors i gran participació al llarg del cap de setmana

Cultura 11 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
_DSC3964

Durant aquests dies, el sector primari ha estat el protagonista amb l'exposició de ramat i productes de la comarca dels Ports. L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, el president de l'Associació Firal Els Ports, Ivan Pitarch, i la resta de la corporació han posat punt i final a la fira d'aquest any.

Sangüesa ha expressat la seva satisfacció d'aconseguir celebrar un any més aquesta fira tan important per al territori i una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. A més, ha anunciat que treballaran per augmentar el nombre d'expositors d'animals i maquinària agrícola per a la pròxima edició i donar més suport al sector primari, que és el veritable protagonista de la Fira de Morella.

La Fira de Morella compleix 766 anys des que Jaume I la va concedir l'any 1257, encara que noves dades situen la seva celebració ja en el 1244. Aquesta fira combina dues tradicions que han donat fama a la vila medieval: el comerç i la ramaderia. A més de l'exposició de bestiar selecte, també ofereix eines, instal·lacions i maquinària per al sector. Avui en dia, és una mostra de tot el que ofereix la zona en termes comercials i gastronòmics, aprofitant l'Espai Firal i l'Albereda per mostrar totes les seves possibilitats.

Te puede interesar
Lo más visto