PortCastelló bonifica un 40% les exportacions del sector de la ceràmica

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló es reuneix amb la patronal del sector ASCER

General 12 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_2659

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha mantingut una reunió de treball amb representants de la patronal d'azulejos ASCER. Durant la trobada, Rubén Ibáñez els ha manifestat la ferma aposta de PortCastelló pel sector ceràmic, com es reflecteix en la bonificació del 40% de l'impost a les exportacions del sector, el màxim que permet la legislació. "No ens conformem amb ser el port de referència per a la importació de matèria primera, volem ser el port de referència per a la sortida del producte acabat cap a tots aquells destins a què s'arriba des de PortCastelló", ha explicat Rubén Ibáñez. 

En aquest sentit, el president de l'Autoritat Portuària ha manifestat a ASCER la seua voluntat de treballar perquè nous linies    de    contenidors    s'incorporen    al    port    de   Castelló, incrementant la connectivitat amb l'estranger perquè "exportar per Castelló resulta més econòmic que per altres ports, ja que les taxes són menors, hi ha més bonificacions i es d'estalvia un cost considerable en transport per carretera al haver de recórrer menys quilòmetres des de les fàbriques fins al port, la qual cosa suposa, a més, menys emissions de CO2".


Rubén Ibáñez ha indicat que el port de Castelló "és un actiu de les empreses castellonenques que no es compta en el seu balanç, però que està al seu servei per a augmentar la seua competitivitat
disminuint els costos logístics".

Rubén Ibáñez ha posat en valor la resiliència sector que "ha superat diverses crisis i dificultats econòmiques". "Per això, el port, com a plataforma logística de primer ordre a nivell provincial, aprova bonificacions estratègiques perquè les empreses operen des del port de Castelló". 

Aquestes bonificacions tenen com a objectiu afavorir la competitivitat d'un dels principals sectors productius de la província, així com pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de l'augment de preus de les matèries primeres del sector, que suposen una part important dels costos variables en el sector ceràmic.


En el que portem d'any el tràfic d'exportació de mercaderies del sector ceràmic representa el 10% del tràfic total, que ascendeix a 11.691.470 tones. Aquestes xifres reflecteixen que el port de Castelló té capacitat per a ser un port de referència per al sector, ja que el clúster es centra en la província.


El president de l'Autoritat Portuària ha posat en valor la resiliència del sector, "que està passant per dificultats, i per això el port ha de ser el seu millor aliat, juntament amb la resta de les administracions, i reclamarem totes les ajudes i accions que siguen necessàries per a impulsar-lo". Rubén Ibáñez ha expressat la seua confiança que les infraestructures productives en matèria de connectivitat impulsades des de l'Autoritat Portuària de Castelló "afavoriran les exportacions del seu teixit productiu més immediat", fent referència als accessos ferroviaris sud i l'estació intermodal. 

Peu de foto (d'esquerra a dreta): Alberto Echevarría, secretari general de ASCER; Vicente Nomdedeu, president de ASCER; Rubén Ibáñez, president de l'APC; Ismael García, vicepresident de ASCER; i Mirella Llinares, responsable de Comerç i Promoció Exterior en ASCER.

Te puede interesar
Lo más visto