Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda inaugura el Passeig de la Ceràmica amb més de 150 testos decorats per 300 estudiants i artistes locals

Ballester: 'De la mà del talent dels ondencs hem creat el major passeig dedicat a la ceràmica del món'

General 15/09/2023 Redacció Redacció
IMG_2691

Onda ja compta amb el major passeig dedicat a la ceràmica tradicional i artística del món. Aquesta vesprada s'ha inaugurat aquesta innovadora mostra creativa en la qual més de 330 ondencs han aportat el seu talent per decorar més de 150 testos repartits al llarg del quilòmetre que recorre l'avinguda País Valencià, la principal via d'Onda.

En la inauguració del Passeig de la Ceràmica han participat els propis artistes: l'alumnat de 5é de Primària de tots els col·legis d'Onda, els estudiants dels cursos formatius de ceràmica i els ceramistes professionals locals. L'equip del Museu de l'Azulejo Manolo Safont ha sigut l'encarregat de coordinar tota aquesta iniciativa col·laborativa.

Així mateix, l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha destacat en el seu discurs que 'la ceràmica és la nostra senyal d'identitat i el talent dels nostres ceramistes ha vestit en l'últim segle milions de llars i carrers de tot el món. I estem molt orgullosos del nostre llegat que ara tractem de posar en valor i donar a conèixer a les noves generacions amb el major passeig dedicat a la ceràmica del món. Perquè no es pot estimar allò que no es coneix'.

La primera edil també ha afegit que 'aquest recorregut per la nostra història i tradició ceràmica suma valor a la ciutat, suma orgull de pertinença i suma oportunitats per als nostres empresaris i comerciants'.

Tres trams

El passeig, el qual s'ha senyalitzat amb quatre panells informatius, està dividit en tres trams. El primer exposa les obres dels estudiants que han participat, dirigits per la ceramista local Joana Segura, i que estan inspirades en els motius decoratius de la pisa policroma valenciana d'Onda del segle XIX.

El segon tram reuneix 22 creacions realitzades pels alumnes dels cursos formatius en decoració ceràmica que promou l'Ajuntament, destacant els motius florals i les creacions més lliures.

Finalment, el tercer tram està dedicat als ceramistes professionals de la localitat, com són Francisco Garcia, Joaquín Safont, Joana Segura i Irene Molina, on s'exposen les seues obres amb una tècnica decorativa molt refinada i inspirades en els socarrats valencians de l'època medieval, motius florals de l'azulejo tradicional valencià, escenes del patrimoni històric local o el típic caragolet blau tan reproduït a Onda.

Acte multitudinari

Al finalitzar els parlaments, els representants dels tres grups d'artistes han sigut els encarregats de col·locar els últims testos i, així, donar per inaugurat el passeig. Després, centenars de veïns que s'han acostat a gaudir del passeig han pogut recórrer d'alt a baix tota l'avinguda per descobrir de prop les obres."

Te puede interesar

IMG_2222

El Pacte Territorial dona suport als artesans en la iniciativa "Comboi Market"

Redacció
General 21/07/2023

Organitzada per emprenedors de la Plana Baixa Artana, municipi consorciat en el Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa, acollirà diumenge que ve, 23 de juliol, la primera edició de Comboi Market, una iniciativa per a donar a conéixer els projectes artesanals de persones emprenedores de la Serra d’Espadà

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Newsletter