El Consell, juntament amb institucions valencianes i la societat en el seu conjunt, ha guardat un minut de silenci en senyal de repulsa pel brutal assassinat de Suzan i Nicoleta

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, membres del Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil s'han reunit davant el Palau de la Generalitat per expressar la seua més enèrgica condemna pel terrible assassinat de Suzan i Nicoleta a mans de les seues parelles el passat divendres

Successos 19 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
230919_PRE_foto_minuto_silencio2

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha aprofitat l'ocasió per enviar un missatge a les dones que, a la intimitat dels seus llars, pateixen en silenci aquesta dolorosa realitat. Ha destacat que per a elles i els seus entorns, "volem dir-los que hi ha sortida, hi ha futur i hi ha vida després de la violència de gènere".

En el que va d'any, lamentablement, ja són 5 les dones assassinades a la Comunitat Valenciana i 47 a Espanya. Camarero ha destacat el suport de la societat cap a aquestes dones, assegurant que "no estan soles, ens tenen al seu costat davant dels maltractadors".

La vicepresidenta segona ha subratllat la importància que les víctimes parlen i compartisquen la seua situació per a poder brindar-los l'ajuda necessària. Ha instat a que denuncien el que estan vivint, ja que "estem al vostre costat implementant totes les eines i instruments necessaris per acompanyar-vos, protegir-vos i ajudar-vos a eixir d'aquest infern".

Finalment, ha esmentat els serveis d'atenció a les víctimes disponibles les 24 hores del dia i ha proporcionat els números de telèfon del Servei d'Atenció Telefònica (016 i 900 580 888), així com la ubicació dels Centres Dona de la Generalitat en diferents ciutats de la Comunitat Valenciana i serveis itinerants en diverses localitats.

La lluita contra la violència de gènere és una responsabilitat compartida de tota la societat, i és essencial que es continuen prenent mesures per a protegir i recolzar les víctimes, així com per a prevenir futurs casos de violència masclista.

Te puede interesar
Lo más visto