El Museu de l'Azulell d'Onda i la Universitat Jaume I (UJI) s'han unit en un projecte de recerca conjunta per explorar el passat i els reptes actuals de la indústria ceràmica a la regió

Aquesta col·laboració té diversos objectius, com la digitalització de dades històriques relacionades amb la ceràmica, la difusió de la història dels rajols i les fàbriques ceràmiques, així com la georeferenciació i la valorització del centre històric d'Onda

General 20 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
Grupo investigación UJI

A més, es busca utilitzar aquesta investigació com a recurs educatiu i cultural per a aquells interessats en la història de la ceràmica a la regió, tant residents com visitants.

La indústria ceràmica ha estat un component essencial de l'economia i la cultura d'Onda des del seu establiment al segle XVIII fins al segle XXI. El Museu de l'Azulell d'Onda juga un paper crucial en la preservació d'aquest llegat, ja que alberga una valuosa col·lecció de rajols i ceràmiques que narren la història de la ciutat i l'evolució d'aquesta indústria al llarg del temps.

Dos grups d'investigació de la UJI estan involucrats en aquesta col·laboració. Un d'ells es dedica a la digitalització i catalogació d'una àmplia base de dades que abasta segles de producció ceràmica a Onda. L'altre grup es concentra en la georreferenciació de les icòniques xemeneies de les antigues fàbriques de ceràmica, que es troben arreu del municipi. Aquesta tasca contribuirà a la preservació i ressalt de la importància del centre històric de la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto