Onda fa visible la realitat de l'Alzheimer a través de les reflexions de professionals i familiars

L'Ajuntament llança un vídeo sobre les activitats i tallers que es realitzen al Centre de Dia municipal

General 20 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
wdafw

Amb motiu del Dia Internacional de l'Alzheimer, Onda es suma a la causa de la visibilització i la conscienciació d'una malaltia mental que afecta a milers de famílies arreu del món, amb el llançament d'un emotiu vídeo que posa de manifest la importància de comprendre i donar suport a les persones que conviuen amb aquesta afecció i les seues famílies.

L'Alzheimer és una patologia neurodegenerativa que afecta la memòria, el pensament i el comportament de qui la pateix, la qual cosa suposa un gran desafiament tant per als pacients com per als seus éssers estimats. La iniciativa d'Onda busca sensibilitzar sobre aquesta malaltia i fomentar l'empatia cap a qui l'experimenta.

El vídeo recull les commovedores reflexions de professionals de la salut, cuidadors i familiars que es desfan a diari amb aquesta malaltia al Centre de Dia municipal d'Onda. Mitjançant testimonis sincers de la psicòloga del centre, encarregada del taller de la Memòria, i dues usuaris dels tallers, el vídeo llança llum sobre els desafiaments, les alegries i els moments difícils que acompanyen la lluita contra l'Alzheimer.

En aquesta línia, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha declarat que "l'Alzheimer és una malaltia que toca moltes vides al nostre municipi, i és el nostre deure comprendre-la i donar suport a qui l'afronta". "Aquest vídeo és un testimoni d'amor i resiliència", ha afegit.

Serveis d'Alzheimer

El Centre de Dia municipal i l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Onda juguen un paper fonamental en el suport a les persones amb Alzheimer i les seues famílies. Ofereixen una àmplia gamma d'activitats i tallers dissenyats per estimular la ment i millorar la qualitat de vida dels pacients.

Te puede interesar
Lo más visto