Onda fa visible la realitat de l'Alzheimer a través de les reflexions de professionals i familiars

L'Ajuntament llança un vídeo sobre les activitats i tallers que es realitzen al Centre de Dia municipal

General 20/09/2023 Redacció Redacció
wdafw

Amb motiu del Dia Internacional de l'Alzheimer, Onda es suma a la causa de la visibilització i la conscienciació d'una malaltia mental que afecta a milers de famílies arreu del món, amb el llançament d'un emotiu vídeo que posa de manifest la importància de comprendre i donar suport a les persones que conviuen amb aquesta afecció i les seues famílies.

L'Alzheimer és una patologia neurodegenerativa que afecta la memòria, el pensament i el comportament de qui la pateix, la qual cosa suposa un gran desafiament tant per als pacients com per als seus éssers estimats. La iniciativa d'Onda busca sensibilitzar sobre aquesta malaltia i fomentar l'empatia cap a qui l'experimenta.

El vídeo recull les commovedores reflexions de professionals de la salut, cuidadors i familiars que es desfan a diari amb aquesta malaltia al Centre de Dia municipal d'Onda. Mitjançant testimonis sincers de la psicòloga del centre, encarregada del taller de la Memòria, i dues usuaris dels tallers, el vídeo llança llum sobre els desafiaments, les alegries i els moments difícils que acompanyen la lluita contra l'Alzheimer.

En aquesta línia, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha declarat que "l'Alzheimer és una malaltia que toca moltes vides al nostre municipi, i és el nostre deure comprendre-la i donar suport a qui l'afronta". "Aquest vídeo és un testimoni d'amor i resiliència", ha afegit.

Serveis d'Alzheimer

El Centre de Dia municipal i l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Onda juguen un paper fonamental en el suport a les persones amb Alzheimer i les seues famílies. Ofereixen una àmplia gamma d'activitats i tallers dissenyats per estimular la ment i millorar la qualitat de vida dels pacients.

Te puede interesar
PortCS

La Autoritat Portuària de Castelló serà l'amfitrió d'un esdeveniment que reunirà professionals de la indústria ceràmica de Castelló per destacar l'aliança entre PortCastelló i el clúster ceràmic.

Redacció
General 03/10/2023

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha expressat el seu compromís amb aquesta associació durant una reunió amb el president de l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro. En aquesta reunió, es van discutir els detalls d'unes jornades que e  Tècnics Ceràmics s duran a terme a PortCastelló i s'espera la participació d'uns cent professionals de la indústria ceràmica de Castelló

Lo más visto