Benicarló es prepara per a la primera Mostra d’arts inclusives

Els dies 6 i 7 d’octubre, Benicarló acollirà la Mostra d’arts inclusives Mira’m, una aposta decidida per visibilitzar el treball social que es realitza amb les persones amb discapacitat a través de la creació artística

Cultura 22 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
miram1

Organitzada per les regidories de Cultura i de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, la mostra s’ha plantejat com un espai d’exhibició però també com un encontre entre professionals de les arts escèniques inclusives (actors, actrius, directors i educadors) i el públic general, de manera que es puga generar un espai de diàleg i d’intercanvi d’experiències.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, responsable també de l’Àrea de Serveis Socials, i la regidora de Cultura, María Teresa Pellicer, han presentat la programació d’aquesta primera edició de Mira’m, «un pas endavant més en tot el treball que des de fa molts anys es du a terme a Benicarló amb les persones amb discapacitat», ha dit l’alcalde. Juanma Cerdá ha agraït la implicació dels usuaris i usuàries de la Residència El Collet, la Residència Sant Francesc, el Centre Ocupacional El Maestrat i també Ateneu Maestrat i Afanias i ha remarcat «la importància de donar visibilitat a les capacitats de les persones amb diversitat funcional intel·lectual».

Per la seua banda, la regidora de Cultura ha subratllat el fet que «la programació és oberta a tots els públics i inclou una vessant més didàctica i una altra vessant més participativa».

Així, el programa es distribueix en dos jornades: el 6 i el 7 d’octubre. D’una banda, el dia 6 hi haurà un taller de dansateràpia grupal adreçat especialment a professionals i a persones amb diversitat funcional intel·lectual. Les persones que vulguen assistir hauran de fer inscripció prèvia enviat un correu a [email protected]

D’altra banda, també el dia 6, l’actor i director Marc Escrig farà una xarrada-taller al voltant del teatre com a eina educativa i de transformació social.

Dissabte dia 7 arribarà la part més participativa de la mostra, amb intervencions a càrrec de la batucada dels Fenòmens, DJs i actuacions de grups d’usuaris i usuàries del Centre Ocupacional IVASS El Maestrat, Ateneu Maestrat, Afanias i Afare-Residència El Collet.

Ja per la tarde, a l’Auditori Pedro Mercader, s’ha programat l’espectacle ‘AB Extra’, de la companyia Entrellaçats DTI, una de les escasses formacions professionals integrades per membres amb diversitat funcional intel·lectual de la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto