El PSPV de Moncofa reprèn la "indiferència" del regidor popular i diputat provincial José María Andrés en defensa de les víctimes del franquisme i del valencià

Segons el portaveu socialista, Francisco Cueco, José María Andrés no va intervenir ni va votar a favor de les mocions presentades pel grup socialista per a promoure la recuperació de les víctimes moncofines del franquisme i rebutjar els atacs al valencià a Moncofa

Política 23 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
sdfaa

Cueco retreu al regidor popular que haja votat en contra d'impulsar les accions necessàries per a recuperar els cossos de les víctimes enterrades en fosses comunes a Moncofa. També lamenta que Andrés no haja rebutjat la conducta de la representant municipal de Vox que es va girar d'esquenes com a mostra de rebuig mentre es cantava una cançó popular en valencià.

Segons Cueco, aquesta actitud demostra que el regidor popular "no és digne de representar la població de Moncofa" i que prioritza els interessos del partit per damunt dels de la ciutadania. El PSPV demana que l'alcalde i l'edil es disculpin amb els veïns que busquen els seus familiars desapareguts durant el franquisme i amb la població valencianoparlant que ha vist com el valencià es converteix en objecte de conflicte per part de les forces dretes.

Així doncs, el PSPV demana que l'Ajuntament demani disculpes i es mostri compromès amb la recuperació de la memòria històrica i la preservació del valencià com a part integral de la cultura local.

Te puede interesar
Lo más visto