L'Amics Castelló va deixar moltes bones impressions en el seu primer partit al Ciutat en la pretemporada 2023-24

Va ser un partit amb molta intensitat i igualtat, que va acabar caient del costat dels locals al saber jugar millor al tram final

Esports 27 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
eb78865b-1484-6d5e-a4c5-3388d17971f1

El xoc va començar amb un ritme molt alt, no semblava un amistós de pretemporada en absolut. Els d'Orenga van saltar a la pista molt connectats, amb una alta intensitat defensiva i fent molt bé les coses a l'atac. Quan podien córrer, ho feien, però quan no era possible, mogueren bé la pilota en l'atac posicional i van aconseguir una anotació molt coral. D'altra banda, el conjunt català es mantenia en el partit gràcies també a la seua intensitat desplegada i al seu encert en els triples, ja que dels seus primers 14 punts, 12 van ser des de més enllà de la línia de 6,75. En veure's per sota en el marcador, els visitants van demanar temps mort i van apretar una mica més, arribant fins i tot a executar una defensa pressionant a tota la pista. No obstant això, la maquinària de l'Amics Castelló estava funcionant bé i va arribar al final del primer quart amb una sucosa avantatge (25-18).

Tots feien bé la seua feina en els de La Plana, però destacava l'escorta Manchón per la seua velocitat, ímpetu i anotació, pel que en pocs minuts la seua compte personal va arribar als 12 punts i la màxima renda castellonenca (36-26, min. 13). Llavors, amb l'entrada de Franch en pista, acompanyat de Stutz i Hermanson, el ritme va baixar revolucions, així com la duresa en defensa. D'altra banda, els ilerdenses continuaven mostrant-se molt durs i van retallar la seua desavantatge, aprofitant bé les situacions de pick & roll. D'aquesta manera, el marcador es va igualar al descans (46-46).

En la represa, l'ICG Força Lleida va seguir aprofitant la seua bona ona i va fer un parcial de 0-8 en poc més de 2 minuts. L'Amics Castelló va haver de recuperar la duresa de trams anteriors amb jugadors adients per a això, adobat amb la qualitat de Stutz, pel que va tornar la igualtat en el marcador (54-56, min. 26). El duel va entrar en una fase d'intercanvi de cistelles, amb atacs per lo general molt directes, amb pocs segons de possessió, pel que les espatlles es mantenien en tot el seu esplendor en encarar l'últim quart, amb una lleu avantatge local (63-61).

En aquesta fase, Orenga va posar en pista artilleria lleugera amb Bressam jugant de 5 i amb dos "killers" com són Hermanson i Stutz. Dos triples seguits d'Hermanson van donar esperances, però els visitants tornaven a acostar-se. Es va repetir la història amb l'encert que estava mostrant Stutz, però les figures del Lleida també sabien fer la seua feina i després d'un triple es van posar per davant a dos minuts del final (79-81), a la qual cosa va respondre Hermanson amb un altre triple de manual. Davant d'aquest tens i igualat final, van aparèixer jugadors amb caràcter per a assumir responsabilitat en ambdós contendents. Amb 84-83, el gegantí visitant Kuah va fallar inexplicablement un mat a dues mans, però per l'Amics va perdre la pilota en la posterior possessió. Quedaven 26 segons i la pilota era pels catalans, els quals van errar la seua oportunitat. Manchón va rebre una falta a 9 segons del final, va convertir un tir lliure i els ilerdenses, presa de les presses, van tornar a desaprofitar la seua oportunitat per a forçar la pròrroga o guanyar un partit la victòria del qual va quedar-se finalment en la capital de La Plana.

Te puede interesar
Lo más visto