Compromís presenta al ple una moció per a protegir l'ús del valencià

Compromís per Castelló ha presentat una Moció per a defensar el valencià que serà debatuda en la pròxima sessió del ple municipal

Cultura 27 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
Normes

Aquesta iniciativa busca reforçar la importància de les Normes de Castelló com a fonament essencial del valencià, un patrimoni lingüístic i cultural que ha de ser preservat i promocionat. Les Normes de Castelló, aprovades el 21 de desembre de 1932, representen un moment crucial en la història de la llengua valenciana, ja que van sorgir del consens social i serveixen com a base oficial per a la normativització del valencià.

La moció també destaca el paper de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua com a màxima autoritat en la normativa del valencià i insta l'Ajuntament de Castelló a donar suport a iniciatives que commemorin l'aniversari de les Normes de Castelló i promoguen l'ús i la difusió de la llengua valenciana.

A més, es recorda que l'Ajuntament té l'obligació d'utilitzar el valencià en totes les seues comunicacions i publicacions, segons el decret 61/2017 del Consell. A través d'aquesta moció, es reitera la necessitat de complir amb aquesta normativa i fer totes les comunicacions oficials en valencià.

Te puede interesar
Lo más visto