Samuel Falomir critica que el PP de Mazón "perdone" 350 milions d'euros a les rendes altes mentre destina "només 15 milions" a la ceràmica

El portaveu socialista a la Diputació reclama a la presidenta Marta Barrachina que faci complir el seu discurs d'investidura i convoque la taula 'Salvem la Ceràmica', paralitzada des de l'arribada del nou govern popular

Política 27 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
eb78865b-1484-6d5e-a4c5-3388d17971f1

El portaveu socialista a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, retreu al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que haja impulsat "un regal fiscal" a les rendes altes de la Comunitat per valor de 350 milions d'euros mentre que "dedica uns minuts", només 15 milions, per a ajudar al sector de la ceràmica. Per a Falomir, l'executiu de Mazón "ha mostrat les seues cartes" i retreu "que des del primer dia governen per als que més tenen i no per a la majoria". Considera que el Consell de PP i Vox i més concretament Mazón, se'n riuen del sector "amb unes ajudes que es queden curtes i que només representen un 15 per cent de les convocades pel president Ximo Puig". Així mateix, afirma que han quedat enrere els anuncis d'injeccions de recursos per a salvar el sector. "Ha quedat clar que el flotador salvavides era per a les rendes altes i no per a les empreses que generen ocupació". El PSPV sol·licitarà que en la preparació dels pressupostos de l'executiu de Mazón mantinga, almenys, les ajudes i no siguen víctimes d'una previsible retallada després de la baixada històrica d'impostos al 0,5 per cent de persones milionàries que viuen a la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, el portaveu socialista insta la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, a convocar "de manera immediata" la taula 'Salvem la Ceràmica', que va ser creada la passada legislatura pel president socialista José Martí, per a fer seguiment de les ajudes i continuar pressionant perquè s'amplien i arriben a les empreses el més aviat possible. Samuel Falomir retreu a la titular de la Diputació que haja abandonat la seua promesa d'elevar la col·laboració amb la indústria del taulell com a prioritat del nou govern. "Durant tot l'estiu no hem sentit res sobre la ceràmica, igual que han oblidat assumptes com el tancament de Marie Claire a Vilafranca. Per això els i les socialistes prenen la iniciativa perquè es convoque la taula i treballem pel futur del nostre principal motor econòmic".

Pel que fa a les últimes declaracions de Barrachina en què diu que la Diputació "està en una situació econòmica delicada", el portaveu socialista defensa la gestió econòmica de l'anterior legislatura i aconsella a Barrachina que "no reproduïsca les mentides del seu líder Feijóo i deixa la falsedat de banda". El diputat recorda que els comptes provincials estan en bon estat i que l'únic partit que va deixar la institució en ruïna va ser el Partit Popular. "Quan vam agafar les regnes del Palau de les Aules el 2019, ens trobàrem amb la intervenció de la Diputació per part del Ministeri d'Hisenda i la imposició d'un estricte Pla Econòmic Financer que va asfixiar econòmicament la gestió del president Martí durant el primer tram de la legislatura".

Te puede interesar
Lo más visto