Sabem arribar a acords per a aconseguir les mesures necessàries per a Castelló

El portaveu del Grup a l'Ajuntament ha destacat la tasca d'oposició de la formació: "Hem presentat 3 de les 4 iniciatives per a aquest ple; és evident qui lidera l'oposició a les dretes"

Política 28 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
eb78865b-1484-6d5e-a4c5-3388d17971f1

La primera de les iniciatives presentades per Compromís i aprovades pel Ple Municipal ha sigut la Moció per a la defensa del valencià, en la qual s'acordava el reconeixement de l'autoritat de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la vigència de les Normes de Castelló i l'obligatorietat de l'Ajuntament d'utilitzar el valencià en les seues comunicacions. La iniciativa, defensada pel regidor Pau Sancho, ha sigut aprovada amb els vots del PP, PSOE i Compromís i amb els vots en contra de Vox. Durant el debat, Sancho ha retret a la formació d'extrema dreta que "utilitzen la llengua per a generar conflictes inexistents". A més, enfront de la resposta del regidor de Vox, Sancho ha declarat que "Vox no té problemes amb l'AVL ni amb les Normes; té un problema amb els qui parlem llengües que no siguen únicament el castellà".

De la mateixa manera, ha eixit endavant la moció que assegura la construcció de nínxols columbaris per a garantir que els cossos exhumats dels represaliats del franquisme tinguen un soterrament, aquesta vegada amb els vots a favor de tota la corporació. Ignasi Garcia, portaveu del Grup Municipal de Compromís, ha assegurat que "és una qüestió de justícia democràtica i reparació". "L'aprovació d'aquesta moció suposa el reconeixement de la feina feta per Compromís en termes de memòria democràtica".

Garcia ha posat en valor la tasca d'oposició feta per Compromís al govern de Carrasco. "Hem aconseguit consensos en Sanitat, en la defensa del valencià i en Memòria Democràtica amb sols 3 regidors", ha reivindicat el portaveu. "I no només això, vam aconseguir que el govern es posara les piles amb les aules de 2 anys i vam evitar una pròrroga en un contracte de plagues pels mosquits", ha afegit.

Compromís també ha realitzat dues preguntes a l'alcaldessa Begoña Carrasco, de nou, per l'augment del cost del govern per als castellonencs i castellonenques i també per l'augment del nombre d'assessors de govern respecte a l'executiu del Fadrell. A més, han fet una petició, a càrrec de la regidora Vera Bou, en la qual han retret a Carrasco la seua contractació com a assessor de govern al portaveu de l'associació ultra Abogados Cristianos, Javier Torres.

Te puede interesar
Lo más visto