Culla celebra aquest diumenge, 1 d'octubre, el Dia dels Pobles més Bonics d'Espanya, una associació de la qual forma part des de 2020

Durant aquesta jornada, els 111 municipis espanyols inclosos en la xarxa aprofitaran per llançar un missatge en defensa del món rural espanyol, exaltar-ne la bellesa i posar en valor la tasca d'una associació que serveix com a element vertebrador per a tots ells

Cultura 28 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
aefafa

Amb motiu d'aquesta important efemèride, l'Ajuntament de Culla ha preparat un programa complet d'activitats que començarà a les 11:00h, amb una visita guiada gratuïta pel seu casc antic que sortirà des de l'oficina de Turisme. Cal destacar que Culla té una de les fortificacions millor conservades de l'arc mediterrani i està declarat Conjunt Històric Artístic i Bé d'Interés Cultural, una de les principals raons per les quals forma part d'aquest col·lectiu.

A les 12:30h, al Terrat, es preveu la lectura del manifest comú per reivindicar la lluita per la conservació del patrimoni artístic i cultural d'aquestes localitats, que representen l'autenticitat i la riquesa d'Espanya. Seguidament, tindrà lloc la presentació del llibre 'Aules buides, escoles oblidades', dels periodistes Ernest Nabàs Orenga i Javier Andrés Beltrán. L'obra fa un recorregut pel procés de construcció de les 125 escoles rurals fora dels nuclis de població de les comarques de Castelló i, també, pel seu progressiu i inexorable abandonament fins al tancament definitiu de totes elles.

A les 13:30h, a l'edifici de l'antic Hospital, es durà a terme la inauguració de l'exposició de les 91 fotografies participants al "III Concurs fotogràfic La Bella Culla". Durant l'acte es farà públic el nom de la guanyadora, seleccionada per un jurat constituït a aquest efecte, i rebrà una experiència gastronòmica al municipi i una visita guiada doble. Al mateix temps, també es concedirà un accèssit al qual se li lliurarà un detall.

Agenda d'activitats per octubre i novembre

Des de l'ajuntament també s'ha publicat l'agenda per a aquesta tardor, que inclou activitats com una trobada literària amb recital poètic, una jornada per conèixer el Mas de Mezquita i el seu entorn, jocs en família, ball de bureo, una exposició i una xerrada micològica, tallers i lectura de contes i llegendes en la vesprada i nit de les ànimes, o les recreacions històriques 'Culla 1233' i 'II Guerra Mundial'. Tota la informació i els horaris de totes aquestes activitats estan disponibles a les xarxes socials turístiques del municipi.

Te puede interesar
Lo más visto