La Generalitat celebra el 9 d'Octubre amb concerts, activitats infantils i jornades de portes obertes a València, Alacant, Castelló de la Plana i Elx

Castelló i Alacant romandran obertes a la ciutadania la setmana prèvia a la celebració del 9 d'Octubre

Cultura 28 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
aefafa

La Generalitat ha programat concerts de bandes de música, activitats lúdiques infantils, castells de focs artificials i jornades de portes obertes per celebrar el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La programació començarà el dimecres, 4 d'octubre, amb propostes que es desenvoluparan a les ciutats de València, Alacant, Castelló de la Plana i Elx.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha participat en el Palau en l'acte de presentació de la imatge institucional i del programa, ha convidat a gaudir d'uns actes organitzats des del sentiment per celebrar "un gran dia" que permetrà "agafar forces" i que constitueix una oportunitat per mostrar la "conjura cívica col·lectiva" d'una societat unida.

El responsable del Consell ha subratllat que a la Comunitat Valenciana no cal "canviar-la", sinó "aplaudir-la" i "promocionar-la", i ha subratllat que la creativitat triada en aquest "primer 9 d'Octubre del Govern del canvi" busca precisament traslladar un missatge d'unió i de sentiment entorn de les senyes d'identitat col·lectives.

El secretari autonòmic del Gabinet del President i Comunicació, José Manuel Cuenca, ha insistit en aquest sentit que es desplegaran nombroses activitats culturals i de caire lúdic amb les quals es busca fer sentir als valencians i a les valencianes orgullosos de la seua identitat.

La imatge seleccionada enguany ha sigut realitzada pel dissenyador Boke Bazán, amb un número 9 com a protagonista, al qual, com ha explicat l'autor en l'acte, s'arriba per la multiplicació de tres per tres: les tres províncies i els tres colors de la 'senyera', amb, en paraules del president, "el roig de la passió, l'or del seu sol i el blau del Mediterrani". Celebracions a Castelló i Elx

Les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana a Castelló de la Plana tindran lloc els dies 7 i 8 a la Plaça de les Aules amb la programació de diverses activitats infantils. D'altra banda, el diumenge 8, a les 12.00 hores, hi haurà un concert a la Plaça Major; i el 9 d'octubre, a les 00.00 hores, es dispararà un castell de focs artificials entre l'Auditori i el Palau de Congressos.

A Elx, s'han programat activitats infantils els dies 7 i 8, a la Plaça de l'Algeps i la Plaça de Castella, respectivament, en horari de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00. Així mateix, el diumenge 8, la Societat Instructiva Musical 'Sones de Sax' oferirà un concert a la Plaça de Baix, a les 20.00 hores, mentre que el dilluns, 9 d'octubre, a les 00.00 hores, hi haurà un castell de focs artificials al Pont del Ferrocarril.

Te puede interesar
Lo más visto