La Generalitat celebra el 9 d'Octubre amb concerts, activitats infantils i jornades de portes obertes a València, Alacant, Castelló de la Plana i Elx

Castelló i Alacant romandran obertes a la ciutadania la setmana prèvia a la celebració del 9 d'Octubre

Cultura 28/09/2023 Redacció Redacció
aefafa

La Generalitat ha programat concerts de bandes de música, activitats lúdiques infantils, castells de focs artificials i jornades de portes obertes per celebrar el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. La programació començarà el dimecres, 4 d'octubre, amb propostes que es desenvoluparan a les ciutats de València, Alacant, Castelló de la Plana i Elx.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha participat en el Palau en l'acte de presentació de la imatge institucional i del programa, ha convidat a gaudir d'uns actes organitzats des del sentiment per celebrar "un gran dia" que permetrà "agafar forces" i que constitueix una oportunitat per mostrar la "conjura cívica col·lectiva" d'una societat unida.

El responsable del Consell ha subratllat que a la Comunitat Valenciana no cal "canviar-la", sinó "aplaudir-la" i "promocionar-la", i ha subratllat que la creativitat triada en aquest "primer 9 d'Octubre del Govern del canvi" busca precisament traslladar un missatge d'unió i de sentiment entorn de les senyes d'identitat col·lectives.

El secretari autonòmic del Gabinet del President i Comunicació, José Manuel Cuenca, ha insistit en aquest sentit que es desplegaran nombroses activitats culturals i de caire lúdic amb les quals es busca fer sentir als valencians i a les valencianes orgullosos de la seua identitat.

La imatge seleccionada enguany ha sigut realitzada pel dissenyador Boke Bazán, amb un número 9 com a protagonista, al qual, com ha explicat l'autor en l'acte, s'arriba per la multiplicació de tres per tres: les tres províncies i els tres colors de la 'senyera', amb, en paraules del president, "el roig de la passió, l'or del seu sol i el blau del Mediterrani". Celebracions a Castelló i Elx

Les celebracions del Dia de la Comunitat Valenciana a Castelló de la Plana tindran lloc els dies 7 i 8 a la Plaça de les Aules amb la programació de diverses activitats infantils. D'altra banda, el diumenge 8, a les 12.00 hores, hi haurà un concert a la Plaça Major; i el 9 d'octubre, a les 00.00 hores, es dispararà un castell de focs artificials entre l'Auditori i el Palau de Congressos.

A Elx, s'han programat activitats infantils els dies 7 i 8, a la Plaça de l'Algeps i la Plaça de Castella, respectivament, en horari de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00. Així mateix, el diumenge 8, la Societat Instructiva Musical 'Sones de Sax' oferirà un concert a la Plaça de Baix, a les 20.00 hores, mentre que el dilluns, 9 d'octubre, a les 00.00 hores, hi haurà un castell de focs artificials al Pont del Ferrocarril.

Te puede interesar
aefa

Escriu la teua carta als Reis Mags a Benicarló

Redacció
Cultura 04/12/2023

Per a fer més fàcil que els xiquets i xiquetes de Benicarló escriguen les seues cartes als Reis Mags en valencià, la Agència de Promoció del Valencià Aviva Benicarló ha repartit cartes en els centres educatius

1234

Nules modernitza el seu Museu de Medallística Enrique Giner amb panells informatius

Redacció
Cultura 03/11/2023

El Museu de Medallística Enrique Giner, a Nules, ha donat un pas endavant en els seus esforços per proporcionar als visitants una experiència més enriquidora. L'Ajuntament de Nules ha completat la instal·lació de panells informatius en aquest espai cultural, que ara ofereix una forma més autònoma i completa d'explorar la seua valuosa col·lecció

Lo más visto