Onda realitza el tradicional sorteig de cadafals per a la Fira d'Onda 2023

Els ferros de Isabel Flores, Cebada Gago, Domínguez Camacho i José Escolar seran els protagonistes

Cultura 01 de octubre de 2023 Redacció Redacció
eafesafa

El Teatre Mónaco d'Onda ha acollit aquest matí el tradicional sorteig de cadafals, un acte que encapçala la programació de la Fira d’Onda. Es tracta d'un sorteig en què s'assignen de forma aleatòria els llocs on hauran de muntar els cadafals les més de 200 penyes que participen.

En aquesta ocasió, han sigut la futura reina de la Fira, Paula Piquer Marín, i la seua cort d'honor formada per les dames Sandra Ferrandiz Peña, Angela Guillamón Périz, Daría Ramón Cocu, Ainoa Valero Ferrandiz i Begoña Zarzoso Martí, les encarregades de presidir la taula del sorteig i de traure els números afortunats, juntament amb el regidor de Festes, Sergio Puig, i els tècnics de l'Ajuntament.

Cal destacar que a finals d'octubre, Onda tornarà a celebrar els festejos taurins amb les millors ramaderies espanyoles, com són Isabel Flores, Cebada Gago, Domínguez Camacho i José Escolar. El gran protagonista de la Fira té per nom Garza i és de la ramaderia Isabel Flores, de número 7 i Guarismo 9. L'acompanyarà en la vesprada del dissabte 21 d'octubre Pergaño de la ramaderia Cebada Gago, amb número 48 i Guarismo 9.

D'altra banda, en l'encaixada del dijous 26 d'octubre participaran sis astats de la ramaderia Domínguez Camacho. Així, Cumbreño, Sirvent, Venedor, Servicial, Dicatador i Caradura recorreran el primer encaixat cerril de la Fira d’Onda 2023; mentrestant que Madroñero, Camarero, Bravucón, Vistoso, Arrogante i Buenacara, de la ramaderia José Escolar són les bèsties triades per a l'encaixat del dissabte 28 d'octubre.

A més, la setmana taurina de la Fira d’Onda comptarà amb l'encaixat dels astats de les ramaderies Couto de Fornilhos i Santa Teresa patrocinats per l'Associació Guarismo 2, que recorreran els carrers del municipi el pròxim divendres 27. Així mateix, les penyes taurines d'Onda A.C.T. La Montera, Stan-k, Recorte, A.C.T. Celestino Cuadri, Ti-K, A.C.T. Pañuelito Verde, A.C.T. 300 Torres i Aficionats al Bou de Fira d’Onda patrocinen la resta de bous que seran exhibits al llarg de tota la setmana.

A aquesta respecte, el regidor de Festes i Tradicions, Sergio Puig, ha destacat: "Aquest tradicional sorteig marca l'inici de les nostres festes patronals". "Els carrers d'Onda veuran córrer els astats de les millors ramaderies del país i estem preparats per a rebre milers de visitants durant tota la Fira d'Onda", ha afegit.

Muntatge de cadafals

El muntatge de cadafals es realitzarà a partir de les 19 hores, durant els següents dies: el dilluns 16 serà el torn de la zona del raval de Sant Josep i El Pla, el dimarts 17 hauran de muntar les penyes que tinguen la plaça en els carrers de Sant Roc i Safona, mentre que el dimecres 18 es realitzarà el muntatge de calaixos.

Te puede interesar
Lo más visto