Ruth Sanz com a portaveu, critica el Consell del PP i Vox per "menystenir" Castelló mitjançant la desaparició de la Direcció General d'Antidespoblament, una decisió presa pel president Carlos Mazón

Aquesta direcció, amb seu a Castelló, havia estat jugant un paper essencial en la formulació d'iniciatives per combatre l'èxode rural a la regió

Política 03 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Ruth Sanz (1)

Sanz denuncia que "les nostres comarques surten perdent amb les noves polítiques del PP" i que el govern està ignorant els problemes de Castelló amb les seues decisions unilateral i recentralitzadora.

La portaveu socialista recorda que la Generalitat de Ximo Puig havia treballat activament per descentralitzar les institucions valencianes i reconèixer la singularitat de la província. La seva eliminació, segons Ruth Sanz, representa un canvi de rumb cap a una postura menys compromesa amb el problema de la despoblació.

Sanz critica el canvi de discurs del PP, que durant la campanya electoral prometia suport a les zones rurals i ara sembla distanciar-se del problema de l'èxode rural. També lamenta la pèrdua de personal tècnic que treballava per obtenir més fons per a millorar els serveis públics dels municipis més xicotets.

A més, Ruth Sanz destaca que Castelló està patint retallades en diferents àmbits, com les transferències, l'educació, la sanitat i els recursos per combatre l'èxode rural. També critica la negació del canvi climàtic per part del conseller d'Agricultura de Vox, José Luis Aguirre, i considera que això perjudica el món rural i l'agricultura.

Finalment, la portaveu del PSPV-PSOE provincial recorda un recent revés judicial a Carlos Mazón pel finançament local, ja que el Constitucional va parar els seus intents d'acabar amb el fons de cooperació de més de 50 milions d'euros que la Generalitat havia destinat als municipis castellonencs per a millorar els seus serveis i infraestructures.

Te puede interesar
Lo más visto