La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i Facsa, una empresa amb experiència en la gestió del cicle integral de l'aigua, han establert un conveni anomenat 'Junts per l'Aigua'

Aquest acord té com a objectiu augmentar l'eficàcia de les accions ambientals desenvolupades per totes dues entitats i aprofitar al màxim les seves sinèrgies

General 07 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Miguel Polo, presidente de la CHJ y Enrique Gimeno, presidente de Facsa_1

En el primer any del projecte, es duran a terme sis jornades dirigides a xiquets i joves en sis municipis diferents dins del territori de totes dues entitats, amb el propòsit de conscienciar a uns 1.000 xiquets i xiquetes sobre la importància de l'ús responsable de l'aigua i la protecció del medi ambient.

El conveni 'Junts per l'Aigua' s'ha formalitzat pels pròxims quatre anys i busca promoure l'educació ambiental en l'àmbit urbà, destacant la importància de l'estalvi d'aigua i com les nostres accions poden afectar els ecosistemes, així com la rellevància del cicle integral de l'aigua.

Durant la presentació de l'acord, es va destacar que l'educació sobre l'aigua i la consciència ambiental en els xiquets i joves els capacita per a prendre decisions informades i advocar per a polítiques i pràctiques sostenibles en el futur. Facsa ha estat duent a terme activitats semblants durant gairebé 20 anys, incloent xerrades de sensibilització en escoles, visites a instal·lacions gestionades i projectes didàctics relacionats amb l'aigua.

El projecte 'Junts per l'Aigua' es desenvoluparà tècnicament al llarg d'un any i tindrà objectius concrets per a cadascuna de les jornades programades. Durant l'esdeveniment de presentació, els assistents van experimentar una simulació de realitat virtual que els va permetre explorar les diferents fases del cicle integral de l'aigua en un entorn futurista.

Aquest acord representa un esforç conjunt per a promoure l'ús sostenible de l'aigua i la consciència ambiental entre les generacions més joves.

Te puede interesar
Lo más visto