Rafa Simó (PSPV) adverteix que el Nou d’Octubre es viu enguany “amb una reputació per terra” que implica “grues riscos” per a les inversions estrangeres

El diputat per Castelló retreu a Carlos Mazón que haja enfonsat en tres mesos la dignitat de la població valenciana amb contínues polèmiques que desfan la imatge de prestigi heretada del president Ximo Puig

General 07 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Rafa Simó (1)

El diputat del PSPV a es Corts per Castelló, Rafa Simó, afirma que la Comunitat Valenciana commemora enguany el Nou d’Octubre amb la preocupació latent “d’un desgast reputacional notable de la nostra terra des que el PP ha introduït el discurs d'ultradreta en el govern de la Generalitat”. Simó assenyala que amb aquest context “ens enfrontem a un risc significatiu de pèrdua d'inversions estrangeres, ja que empreses que veien amb bons ulls la nostra comunitat hui es fixen en altres llocs més oberts, lliures i atractius”.

El dirigent socialista subratlla que els inversors requereixen un entorn que garantisca la productivitat, el diàleg social i l'estabilitat, juntament amb una reputació sòlida. Hui en dia, explica, “la nostra imatge internacional es troba a nivells de 2011, quan la corrupció campava lliurement per la nostra comunitat”, una regressió que s'ha aconseguit “en menys de tres mesos per la radicalitat del govern que encapçala Carlos Mazón amb el suport dels ultres”.

Rafa Simó recorda que diferents mitjans internacionals com el New York Times, The Washington Post o Le Monde han destacat controvèrsies a la Comunitat Valenciana com el qüestionament de la violència de gènere, l'eliminació de carrils bici i la retirada de banderes LGTBI. “La Comunitat Valenciana era reconeguda, gràcies al govern de Ximo Puig, per ser una terra oberta, acollidora i plural, ara, malauradament, ja no”.

El diputat castellonenc fa una crida a la reflexió i exigeix “sensatesa i amplitud de mires per a protegir la reputació i el futur econòmic de la Comunitat Valenciana”. “Està en joc”, avisa. “Quan vam arribar al Consell el 2015 vam dur a terme diferents accions per a netejar la imatge, totalment injusta, que s’havia construït sobre els valencians i les valencianes. Amb els socialistes al govern, “vam passar de la corrupció del PP a l'arribada de la gigafactoria de bateries a Sagunt, a la privatització de la sanitat, a que els malalts d'hepatitis C veieren cobertes les seues necessitats i de pagar pels llibres acadèmics a aconseguir-los gratuïtament”. “Esperem que aquest govern no destruisca la millor herència que podia rebre”, conclou.

Te puede interesar
Lo más visto