"El PSPV insta al PP i Vox a formular ajudes per als olivars, les vinyes de vi i la ramaderia davant "la desesperació" per la sequera i els alts costos de producció

La diputada Ana Besalduch acusa el Consell de castigar el camp sense recursos per a quadrar els comptes autonòmics després del “regal fiscal” de 350 milions a les rendes altes valencianes

Política 08 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Ana Besalduch

La diputada del PSPV a les Corts per Castelló, Ana Besalduch, ha recollit el clam desesperat del sector primari castellonenc i exigeix al president Carlos Mazón que "cesse en el veto als olivars, les vinyes i la ramaderia en les ajudes autonòmiques per a alleujar els efectes de la sequera i els elevats costos de producció". Besalduch ha expressat la seua gran preocupació per allò que considera "un menyspreu constant al camp i a la ramaderia autòctones" per part del Consell de PP i Vox, que, coneixedors de la situació crítica que viuen, "no han llançat cap missatge de suport ni facilitat recursos per a garantir la viabilitat de les collites i el bestiar".

La representant socialista ha criticat obertament en el Ple de les Corts la falta d'acció de la Conselleria d’Agricultura, en mans de Vox, en un moment "crític" per a dos sectors que reclamen "que no se'ls excludeixi de les ajudes públiques". "Estan jugant amb el futur d'un estil de vida i un pilar econòmic dels nostres pobles que ja lluita contra el problema de la falta de releu generacional". "Els olivars, les vinyes i la ramaderia són dues grans indústries de la nostra terra que el PP i Vox mantenen oblidades malgrat centrar en elles els grans missatges de campanya". "És la prova que van mentir", afirma.

La socialista ha assenyalat que la falta d'atenció a l'agricultura i la ramaderia per part de Mazón reflectix un desconeixement de la realitat de Castelló. "En poc temps hem vist el tancament de múltiples empreses citrícoles sense que haja hagut cap gestió per part del govern valencià". Davant d'aquesta situació, "des del PSPV lluitarem per garantir que les ajudes necessàries arriben als productors de Castelló i es brinde el suport adequat per a preservar un sector essencial que alimenta no solament als seus treballadors sinó a tota la nostra província".

El camp paga les retallades de PP i Vox Ana Besalduch es pregunta si el president ha fet pagar al camp amb retallades la baixada d'impostos per valor de 350 milions d'euros als multimilionaris valencians. "Amb aquesta retallada descomunal d'ingressos està clar que tant PP com Vox han de reequilibrar els pressupostos de la Generalitat i tots els indicis apunten a que l'agricultura serà una de les damnificades amb la supressió pràcticament total del suport econòmic que va brindar el president Ximo Puig". La també alcaldessa de Sant Mateu lamenta que aquest nou Consell "no solament no tendeix la mà a ningú, sinó que quan ho fa solament ofereix miques, com és el cas de la nostra indústria ceràmica, o mira de costat els problemes de la nostra agricultura"."

Te puede interesar
Lo más visto