Onda celebra el seu compromís valencià i la seua identitat en el marc del Nou d’Octubre

El poble d’Onda ha experimentat una jornada plena d'activitats lúdiques, esportives i culturals

Cultura 09 de octubre de 2023 Redacció Redacció
dvae

El poble d’Onda ha celebrat avui al matí la festivitat del Nou d’Octubre amb un ampli programa d'activitats. L’Ajuntament ha planificat diversos esdeveniments amb l’objectiu de reivindicar la història valenciana i commemorar la conquesta de Jaume I.

Des de les primeres hores, els onders han gaudit d’un torneig de Pilota Valenciana que s'ha dut a terme al carrer de Sant Miquel, mentre els més petits s’han divertit amb jocs tradicionals, gimcanes i photocalls. A més, Cavallers Medievals, Gegants i Cabuts, Dolçainers i Tabaleters han desfilat pels carrers del Raval de Sant Josep i el Pla.

Al Pla, s'ha celebrat un gran acte institucional on l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha subratllat la importància d'aquest dia: "Avui celebrem el dia gran de la Comunitat Valenciana i ho fem amb un gran sentiment d'orgull i emoció". "Som un poble amb una llengua, una cultura, unes costums, tradicions i una manera de ser i viure pròpies. Cadascú experimenta el seu sentiment d'espanyol, valencià i onder amb total llibertat", ha afegit.

Cal esmentar que la Unió Musical Santa Cecília d’Onda ha amenitzat l’esdeveniment amb la interpretació de l’himne de la Comunitat Valenciana, interpretat pel tenor Vicente Ombuena. Paral·lelament, s'ha organitzat una visita teatralitzada al Castell i al centre històric. Per a cloure la jornada, la SAMVO ha ofert el concert ‘Un passeig al llarg de la història de la música valenciana’ a La Cassola.

Programació

Al llarg de tota la setmana, les celebracions per commemorar la festivitat del Nou d’Octubre no han parat. S'han realitzat activitats de contacontes, lliurament de còmics, mocadorà, espectacles de teatre i titelles, així com sessions de lectura.

Te puede interesar
Lo más visto