Nules celebra una processió cívica per commemorar la festivitat del 9 d'octubre

La societat civil participa en els actes del Dia de la Comunitat Valenciana

General 09 de octubre de 2023 Redacció Redacció
20231008_201039

Nules s'ha sumat, un any més, a les celebracions per commemorar el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i ho ha fet d'una manera especial, amb la celebració de la ja tradicional Processó Cívica que contempla a més l'escenificació amb els personatges històrics del lliurament del Castell de Nules. De fet, la societat nulense ha eixit al carrer a acompanyar la Real Senyera que s'ha sigut traslladada des de l'Ajuntament fins a l'avinguda de Jaume I on a més s'ha fet l'acte d'homenatge al rei En Jaume I.

En aquesta ocasió l'acte d'homenatge ha comptat amb la participació de la Banda Artística Nulense, la Colla de Dolçainers i Tabaleters, de la Coral de Sant Bartomeu, de la Coral Veus de Cor del CEAM Nules, a més de representants de les diferents comissions de festes amb les seues reines, presidents i dames dels barris de Sant Xotxim i de Sant Joan, associacions, entitats i autoritats locals.

"Una ampla representació de la ciutadania ha estat en aquest acte amb el que es pretén mostrar públicament les nostres senyes d'identitat com a poble valencià", comenta l'alcalde de Nules, David García. Així doncs, Nules ha rendit tribut al rei En Jaume I i com cada any la Reina de la Vila, Paula Bruno, acompanyada per l'alcalde de Nules, David García i les dames de la Cort d'Honor juntament amb la resta de membres de la Corporació Municipal han presidit aquest acte d'homenatge a Jaume I.

La Reina de la Vila i l'alcalde de Nules han dipositat una corona de llorer davant l'escultura de Jaume I que presideix l'avinguda que porta el seu nom. Després, una representació de l'alumnat de primària del municipi ha llegit alguns articles de l'Estatut d'Autonomia i seguidament, el primer edil de la població ha fet un parlament en el que ha destacat l'importància d'aquesta data per la unitat del poble valencià.

Al finalitzar, s'ha disparat una mascletada manual en la que han participat els Dimonis del Poll.

Te puede interesar
Lo más visto