El PSPV de Castelló impulsa iniciatives municipals per a rebutjar la censura de les dretes contra les persones LGTBI i el sector de la cultura

El secretari general, Samuel Falomir, mostra la seua preocupació per la limitació a la lliure producció i creació artístiques i busca que les institucions s’unisquen per a rebutjar aquestes accions i fomentar la llibertat

Política 10 de octubre de 2023 Redacció Redacció
sddwaw

El PSPV-PSOE de Castelló prepara una ofensiva contra la censura viscuda en diversos municipis de la província després de la irrupció de governs de tendència ultraconservadora "per a protegir la cultura, els nostres drets fonamentals i les llibertats d'aquells que ho repudien". El secretari general provincial, Samuel Falomir, anuncia que presentarà iniciatives en tots els ajuntaments amb representació socialista perquè els plens, com a veu dels pobles, formalitzen el rebuig als vetos comesos per formacions polítiques com PP i Vox.

Falomir subratlla que vivim en una situació “d'extrema gravetat" en assenyalar que PP i Vox estan posant en dubte principis fonamentals de la Constitució Espanyola, entre ells, la llibertat d'expressió i la igualtat entre les persones, especialment assenyalant les persones LGTBI. El líder socialista destaca que els pactes de govern de dretes s'han traduït en una "preocupant limitació a la lliure producció i creació literària, artística, científica i tècnica" i ressalta que aquesta situació "ha danyat greument la reputació de la província amb titulars demolidors en mitjans de comunicació de tot el món".

Amb aquesta moció, el PSPV insta a evitar la repetició d'episodis com els viscuts a Borriana, amb censures a revistes en valencià i el veto a publicacions LGTBI a la biblioteca, o a Orpesa, amb l'eliminació d'un mural feminista.

El dirigent socialista defensa que la cultura "és un pilar fonamental" per al desenvolupament de la societat i, per aquest motiu, "no permetrem que es veja amenaçada per decisions que atempten contra els valors democràtics". "Des del PSPV alcem la bandera de la llibertat real, no la que enarbora el PP, i demanem un compromís fort i conjunt de les institucions contra qualsevol tipus de censura als municipis". A més de mobilitzar els consistoris, el text també fa una crida al Govern de la Diputació i a la Generalitat Valenciana perquè rebutgen aquestes accions i promoguen polítiques que fomenten la llibertat.

Te puede interesar
Lo más visto