Almenara inicia el pla d'acció per a promoure la salut mental anomenat "mentalmenara"

La primera fase se centra en la població jove, i més tard es dirigirà a altres grups d'edat

General 10 de octubre de 2023 Redacció Redacció
aefa

L'Ajuntament d'Almenara ha posat en marxa el Pla d'Acció per a la Promoció de la Salut Mental, conegut com "Mentalmenara", que inclou diversos programes destinats a diferents grups d'edat i que es desenvoluparan a través de diverses accions al llarg del temps.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat la "importància de la salut mental, especialment en els nostres dies", i ha explicat que han apostat pel pla "Mentalmenara" per a conscienciar, sensibilitzar i prevenir en els diferents grups d'edat. Ha afegit: "Comencem des de la base, amb els xiquets i xiquetes que estan participant en les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que es commemora hui".

La primera fase de "Mentalmenara" es denomina Programa de Salut Mental per a la Població Jove, anomenat "Emociona't". Aquest programa inclou diversos projectes diferenciats. Actualment, s'està duent a terme el projecte "Escolta't", que consisteix en un taller interactiu anomenat "Un passeig per les emocions" dirigit als grups de 4t, 5é i 6é de primària i 1r de l'ESO. Aquesta activitat, juntament amb la projecció d'un vídeo elaborat l'any passat amb aquest motiu, s'ha iniciat divendres passat al Molí d'Arròs.

La segona fase del programa juvenil es denominarà "Expressa't" i consistirà en la creació de diverses obres artístiques al llarg d'aquest curs, les quals es presentaran l'any vinent amb motiu del Dia de la Salut Mental. La tercera fase del pla juvenil es dirà "Recolza't" i comprendrà la realització de diversos tallers.

Te puede interesar
Lo más visto