Compromís presentarà una al·legació en contra de la instal·lació de la gasolinera de Rafalafena

Ignasi Garcia, el portaveu de Compromís a l'Ajuntament, ha anunciat que presentaran una al·legació contra el projecte de construcció de la gasolinera que ha estat publicat en el tauler d'anuncis municipal

General 11 de octubre de 2023 Redacció Redacció
sddawdada

Garcia ha manifestat la seva oposició al projecte, assegurant que "l'establiment d'una gasolinera en el centre de la ciutat sembla pertànyer a una altra època, sobretot si considerem que està previst que es construeixi a prop de zones residencials i molt a prop de les escoles Enriqueta Agut, Sanchis Yago i Consolació, així com a prop dels camps esportius de Rafalafena".

El portaveu ha destacat que "actualment és àmpliament acceptat que les gasolineres haurien de situar-se als accessos de la ciutat o a les àrees industrials, ja que aquesta és la planificació urbana pròpia del segle XXI". Garcia ha argumentat que "el nou govern de dretes sembla desitjar convertir la nostra ciutat en un lloc ple de contaminació, en lloc de prendre mesures per combatre el canvi climàtic i assegurar el futur de les pròximes generacions".

Garcia ha acusat el govern de dretes de donar prioritat al transport privat en totes les seves polítiques, sense tenir en compte l'actual augment del preu de la gasolina i la necessitat d'oferir alternatives econòmiques per als desplaçaments diaris, com ara anar a treballar, a l'escola, al metge o al mercat.

Compromís es posiciona en contra del projecte, principalment per raons de seguretat, i afirma que "una gasolinera no és adequada per a aquesta zona, que és principalment residencial i que compta amb parcs i escoles". El portaveu ha reiterat la importància de no seguir aquest model de ciutat i ha suggerit que l'Ajuntament hauria de treballar en col·laboració amb els propietaris de les gasolineres existents a Fadrell i l'Avinguda València per a reubicar-les. En aquest context, Garcia ha confirmat que Compromís presentarà una al·legació en oposició al projecte, ja que molts veïns ja els han demanat que ho facen.

Te puede interesar
Lo más visto