Proyecte de catalogació i digitalització dels documents històrics de l'arxiu de l'Ajuntament de Canet Lo Roig

Els documents històrics que es conserven en l'arxiu de l'Ajuntament de Canet Lo Roig han estat objecte d'un ambiciós projecte de recerca, catalogació i digitalització

General 13 de octubre de 2023 Redacció Redacció
20230928_105636

L'objectiu principal d'aquest projecte és assegurar-ne la preservació a llarg termini i garantir l'accessibilitat per als ciutadans. Aquest treball ha estat dirigit per l'expert Narcís Serra i ha comptat amb el suport del Centre d'Estudis del Maestrat mitjançant un acord signat amb la Càtedra d'Història i Memòria Democràtica de la Universitat Jaume I.

"El següent pas serà posar aquests documents a disposició de tothom a través del lloc web de l'Ajuntament de Canet Lo Roig", va explicar l'alcaldessa, María Ángeles Pallarés. En aquesta primera fase, s'han digitalitzat els llibres de reunions i altres documents de gran rellevància que es conserven als nostres arxius.

No obstant això, l'Ajuntament de Canet Lo Roig busca anar més enllà i "recuperar la memòria del nostre poble", segons paraules de l'alcaldessa. S'ha sol·licitat la col·laboració dels veïns per permetre la digitalització i difusió de qualsevol tipus de document en el seu poder que puga ajudar a reconstruir la història de Canet Lo Roig. Això inclou, per exemple, l'acta fundacional de qualsevol associació, programes d'actuacions de la banda de música o qualsevol document d'interès general per als habitants de la localitat.

A més, l'Ajuntament de Canet Lo Roig està treballant en la recuperació de fotografies i dades relacionades amb els alcaldes del municipi en els últims 100 anys. "Aquest material, a més de ser difós a través de les xarxes socials i el lloc web municipal, serà la base d'un futur llibre", va afirmar María Ángeles Pallarés.

Te puede interesar
Lo más visto