Samuel Falomir del PSPV 'suspen' els 100 primers dies de gestió de Barrachina a la Diputació: "no hi ha pla de futur definit ni serietat per a abordar els problemes de Castelló"

El portaveu socialista lamenta que, en tres mesos, l'executiu del PP no haja sigut capaç de impulsar cap projecte propi i que es limite a continuar iniciatives enllestides per l'equip de govern de José Martí

Política 13 de octubre de 2023 Redacció Redacció
IMG_0380

El portaveu del PSPV a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, ha qualificat com a "decebedors" els primers 100 dies de govern de la presidenta Marta Barrachina. Falomir, en roda de premsa, ha afirmat que, durant aquest període, el PP "ha estat incapaç de presentar un pla de futur definit per a la província", al que cal sumar-hi "la falta de seriositat en l'abordatge dels problemes i reptes que afronta Castelló".

No existeix bloqueig polític en les ajudes

El socialista també ha qüestionat la veracitat de les declaracions de la líder popular sobre les ajudes a col·lectius socials i esportius. Argumenta que, a causa de les eleccions, s'han vist retardades un parell de mesos, i no per motius de bloqueig polític, com sosté la presidenta. En aquest punt, Falomir retreu que Marta Barrachina "menteix més que parla".

Pèrdua de poder institucional

El líder socialista ha lamentat que, amb aquest context, la Diputació "haja perdut gran part del poder institucional pel nul pes polític de la presidenta". En aquest sentit, ha assenyalat que Barrachina no ha sigut capaç d'impulsar cap projecte propi, limitant-se a continuar iniciatives preparades per l'anterior executiu socialista. Projectes significatius com el PERTE de l'aigua, amb una inversió de cinc milions d'euros per a erradicar les fugues d'aigua a la província, o el pla per a consolidar la transició energètica a les comarques de Castelló porten la signatura de José Martí, ha subratllat Falomir.

Abandonament de la 'guerra' contra els mosquits

El diputat per Llucena ha alertat que "la falta d'acció" del govern monocolor del PP es nota als carrers amb les molestes picades dels mosquits. I és que, en el pitjor episodi de l'any, explica, "la Diputació ha llançat la tovallola escudant-se en que 'no és la seua competència'", posant així la ciutadania en risc. "No té nom que hagen estat quatre anys acusant-nos de deixadesa de funcions, quan vam doblar les fumigacions, i que a la primera de canvi salten del barco". Samuel Falomir retreu que en 100 dies no hagen estat capaços de refer el plec del contracte contra els mosquits "al seu gust" i que la seua única decisió haja sigut prorrogar el vigent fins al moment. "Resulta que el contracte que tant criticaven els agrada".

L'ocupació, fora de les prioritats

Pel que fa a l'actitud a l'hora de fer front als problemes, Falomir qualifica Marta Barrachina com "la presidenta absent" assenyalant que tres mesos després d’accedir al Palau de les Aules “continua ignorant la taula 'Salvem la Ceràmica', creada per José Martí per a defensar l'ocupació i la viabilitat del sector tauleller, "i mostra un desinterés inaudit davant el possible tancament de Marie Claire a Vilafranca". "Està clar que l'ocupació no és una prioritat i que per al PP sempre queda relegat a meros eslògans de campanya".

Abraçats a l'extrema dreta

Com a líder del PSPV, Samuel Falomir ha acusat el PP de llançar-se en els braços de Vox en detriment de pactes amb els socialistes. "Aquesta actitud no és banal", ja que "és la seua manera de protegir els pactes locals del seu partit amb l'extrema dreta", ha assegurat després de reprotxar que "avale la censura d'obres i els atacs al valencià i al col·lectiu LGTBI".

Falta de diàleg absolut

El portaveu ha lamentat davant els mitjans de comunicació "la pèrdua del diàleg i consens" que caracteritzava l'etapa de José Martí. Confirma que a dia d'avui, 13 d'octubre, encara no ha rebut la telefonada de la presidenta per a establir converses per a parlar dels pressupostos de 2024, que han de ser "de tots i per a tots". Tot i així, torna a estendre la mà del grup socialista.

Suspens en gestió fiscal

Pel que respecta a la gestió fiscal, el representant del PSPV ha criticat la intenció del PP de reduir el pagament de l'IBI de dos a una sola quota, el que suposaria "un enorme perjudici per a les famílies que no arriben a final de mes". "Viuen lluny de les necessitats reals de la ciutadania".

Menyspreu a la memòria històrica

Falomir ha arremés contra la decisió del PP en la Diputació de vetar les polítiques de memòria històrica. Denuncia que aquesta decisió "condemna les víctimes a l'oblit i les seues famílies a viure amb el dolor de no conéixer el parador dels seus sers estimats ni d’acomiadar-los dignament". Ha manifestat que, amb açò, el PP assumeix l'ideari dels neofranquistes que etiqueten deliberadament, la recerca dels cossos com a revenja. "És justícia i cal tancar ferides de una vegada per totes”.

Per a concloure, Falomir ha dit que espera que la Diputació mantinga les línies de finançament local impulsades per l'executiu socialista a través dels fons de cooperació i que els serveis públics no patisquen retallades. "Confiem que els pròxims 100 dies no continuen sent una decepció constant i que el que és hui un govern de retrocessos, governat des d'un despatx, i sense mantindre diàleg amb l'oposició canvie radicalment".

Te puede interesar
Lo más visto