Compromís es reuneix amb els afectats per la benzinera de Rafalafena i exigeix l’ampliació del periode d’observacions

Garcia: «Demanarem al govern que amplie el període d'observacions per a que els veïns i veïnes tinguen temps per donar la seua opinió»

Política 17 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Captura

El Grup Municipal de Compromís per Castelló s'ha reunit amb veïnat i membres de les comunitats educatives afectades per la benzinera que es vol instal·lar al carrer Vilavella per mostrar el seu rebuig i aclarir les mentides que està reproduint el govern de PP i Vox. Com ja va anunciar la setmana passada el seu portaveu, Ignasi Garcia, la formació ha preparat una al·legació contra el projecte.

«Begoña Carrasco ha mostrat una actitud hipòcrita quan, d'una banda, demana consens i d'altra el seu partit menteix acusant i responsabilitzant a l'anterior equip de govern d'uns tràmits que quan es van iniciar el 17 de juliol, ja érem oposició», ha declarat Garcia. «Compromís som els primers que ens vam posicionar en contra quan l'actual govern va publicar la sol·licitud, volem el consens de tots els grups per a rebutjar la benzinera i això passa per reconéixer i ser justos amb el que ha passat de veritat».

Garcia ha anunciat que sol·licitaran al govern l'ampliació del període d'observacions, que la llei fixa en 20 dies com a mínim, perquè els veïns i veïnes puguen donar la seua opinió. «Tal com diu la llei, els 20 dies naturals és el període mínim d'observacions i el govern té la potestat d'haver donat més temps, perquè una ciutat del segle XXI que vol reduir les seues emissions de CO₂ no pot obrir una benzinera al costat de tres escoles i uns camps esportius» ha afegit el portaveu.

Garcia ha assenyalat que «Compromís tenim clar que eixe no és el model de ciutat que necessita Castelló. El que hauríem d'estar fent és treballar amb els propietaris de les gasolineres de Fadrell i l'Avinguda València per reubicar-les» ha finalitzat.

Te puede interesar
Lo más visto