Onda ha aconseguit un gran èxit en ser guardonada amb el títol de "Ciutat de l'Arbre 2022" per les Nacions Unides en el marc del Fòrum Mundial sobre Boscos Urbans, que se celebra a Washington

Aquest assoliment internacional reconeix l'enfocament decidit d'Onda cap a la sostenibilitat i la seva contribució a la lluita contra el canvi climàtic

General 18 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Captura

Durant aquesta setmana, Onda està participant en el Fòrum Mundial sobre Boscos Urbans, un esdeveniment de rellevància mundial en què l'Ajuntament presenta la seva estratègia de desenvolupament sostenible. A més de compartir la seva visió i projectes sostenibles, la ciutat ha rebut el prestigiós guardó "Ciutat de l'Arbre 2022" per l'Organització de les Nacions Unides.

Aquest reconeixement s'ha atorgat a Onda pel seu destacat projecte del Bosc Olímpic, una iniciativa que ha situat la ciutat entre les quatre ciutats d'Espanya que han rebut aquest prestigiós reconeixement internacional. Aquest projecte reflecteix el compromís d'Onda amb la preservació del medi ambient i la seva contribució a l'esforç global per lluitar contra el canvi climàtic, juntament amb altres projectes que porta a terme l'ajuntament.

En concret, la FAO ha premiat l'estratègia sostenible d'Onda durant els últims anys, que comprèn la plantació de 150 nous arbres en diferents àrees del municipi; el cura i manteniment de 3.000 arbres amb una inversió de 136.000 euros; el projecte del bosc olímpic de 1.000 espècies autòctones impulsat pel Comitè Olímpic Espanyol; així com altres consideracions com el pla general de zones verdes, el pla de cremes o el percentatge total de cobertura de les capçades dels arbres, que ascendeix al 43% del terme municipal i compren 46 quilòmetres quadrats.

La participació d'Onda en aquest fòrum internacional subratlla el seu compromís continu amb la sostenibilitat, impulsant el camí cap a un futur més verd. Aquest reconeixement de les Nacions Unides és un orgull per la ciutat i un testimoni de la seva estratègia sostenible, que busca deixar un món millor a les generacions futures.

En aquesta línia, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha declarat que "la participació d'Onda en aquest fòrum internacional subratlla el nostre compromís continu amb la sostenibilitat per seguir liderant el camí cap a un futur més verd". "És un orgull que les Nacions Unides premien la nostra estratègia sostenible per deixar una terra millor de la que trobem a les generacions futures", ha afegit la primera edil.

A més, en el Fòrum de Washington, l'ajuntament està destacant l'ambiciós projecte del Pulmó Verd o Central Park ondenc, que transformarà una zona degradada, marcada per antigues fàbriques en runes, en un ampli espai verd. Aquesta iniciativa contribuirà al benestar dels ondencs i a l'objectiu mundial de la conservació ambiental. A més, el Pulmó Verd connectarà els barris de Monteblanco i el Tosalet a través d'àmplies avingudes envoltades d'arbres.

Te puede interesar
Lo más visto