El PSPV-PSOE de la Diputació de Castelló proposa la creació en 2024 d'una línia de finançament que assegure l'accés als fons europeus als municipis més menuts

Samuel Falomir ix de la primera reunió per a recollir idees per als pressupostos provincials amb la reivindicació que cap ajuntament es resigne a deixar perdre ajudes europees per falta de recursos

Economía 18 de octubre de 2023 Redacció Redacció
adas

El PSPV-PSOE de la Diputació de Castelló proposarà a l'equip de govern de Marta Barrachina que incloga una partida de suport financer als municipis més menuts en els pressupostos de 2024 perquè puguen complementar l'arribada de fons europeus. La proposta busca que cap entitat local deixe passar aquesta oportunitat única que Europa brinda a causa de la poca capacitat econòmica dels ajuntaments més modestos.

El portaveu socialista, Samuel Falomir, dona suport a aquesta iniciativa dels alcaldes i portaveus dels partits judicials de Vinaròs i Sant Mateu sorgida en la primera trobada al territori convocada pel PSPV per a recollir els problemes, necessitats i demandes dels municipis que servisquen per a preparar els pressupostos provincials del pròxim any.

Falomir destaca que la Diputació no pot quedar-se de braços plegats davant la possibilitat que alguns ajuntaments es resignen a perdre el finançament europeu a causa de la incapacitat de cobrir els costos no contemplats per les subvencions. Explica que els fons europeus no financen el 100% del cost del projecte, la qual cosa suposa un gran hàndicap per a “unes localitats que ja fan un gran esforç econòmic per a garantir el bon funcionament dels seus serveis públics”.

Per al representant socialista, “la Diputació ha d'estar a l'altura del que ve, perquè gràcies a la tenacitat del president Pedro Sánchez arribaran a les nostres terres milions i milions per a invertir en projectes que poden revitalitzar el nostre interior, frenar l'èxode rural i generar noves oportunitats per als nostres ciutadans", sosté Falomir. Els fons europeus ofereixen una oportunitat única per a transformar la província en àrees crucials com la innovació, la digitalització, la transició energètica i l'economia sostenible.

Samuel Falomir expressa la seua satisfacció per la participació activa del partit i els representants locals en aquesta reunió que, com va deixar clar el portaveu, naix com a resposta a l'absència “constant” de la presidenta de la Diputació en el territori. “Lamentem que no secunde el diàleg amb l'oposició ni molt menys amb els alcaldes i alcaldesses”.

La setmana que ve continuaran les reunions per a tractar les problemàtiques municipals dels partits judicials de Llucena i Albocàsser.

Te puede interesar
Lo más visto