El Centre FPA Paulo Freire d'Almenara supera tots els registres amb 415 persones matriculades en el mes d'octubre

La Conselleria d'Educació concedeix una subvenció pròxima als 24.000 euros per a les activitats que es realitzen

Educació 18 de octubre de 2023 Redacció Redacció
epa

El Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire d'Almenara ha superat tots els registres de persones matriculades a principi de curs, aconseguint-se hui les 415 persones inscrites per a les activitats que allí es realitzen.

El director del Centre FPA Paulo Freire, Juan Pedro Navarra ha destacat “l'important nombre d'alumnes que tenen les nostres propostes, que cada dia va en augment” i ha afegit que “enguany especialmente es veu l'auge dels idiomes en la formació reglada, així com dels tallers de la no reglada, perquè la meitat ja compta amb llistes d'espera”.

En l'apartat de la formació reglada hi ha 150 persones inscrites. En ell destaca especialment l'auge de l'anglés, amb una cinquantena d'inscrits entre el bàsic, l'A-2 i el B-1, que és el més demandat. A més, Juan Pedro Navarro ha informat que des de demà s'incorpora al centre una auxiliar de converses nativa, procedent dels Estats Units, que reforçarà l'apartat de l'anglés, gràcies a la Generalitat Valenciana.

També s'ha incrementat enguany l'alumnat del valencià, amb una trentena d'alumnes i alumnes entre els diversos nivells que s'ofereixen. Igualment destaca en l'apartat d'idiomes l'oferta d'espanyol per a estrangers amb més de 20 persones inscrites, procedents de diversos països.

Pel que respecta a la formació no reglada, amb 250 persones inscrites, destaca l'auge en general de l'oferta dels 18 cursos tant en els apartats artístics, musicals o de manualitats que s'ofereixen. En este sentit, la meitat de l'oferta ja compta amb llista d'espera per a poder accedir a les classes.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat “la gran acceptació de les propostes del Centre FPA Paulo Freire, tant en la formació reglada com la no reglada, que l’ha convertit en un gran referent educatiu en la Comunitat Valenciana”.

Subvenció de la conselleria d'educació

D'altra banda, el DOGV, ha publicat la resolució de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació relativa a les subvencions per a enguany destinades a les corporacions locals i entitats sense ànim de lucre que ofereixen la formació de persones adultes en la Comunitat Valenciana. En este cas, al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Paulo Freire li corresponen 23.872,94 euros.

Tant l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, com el director del Centre FPA Paulo Freire, Juan Pedro Navarro, han agraït estes ajudes, que consoliden un any més la labor i oferta del centre formatiu, tant en l'àmbit educatiu com també vertebrador de la societat.

Te puede interesar
Lo más visto