Educació reuneix als 35 centres educatius que participen en el projecte d'innovació Acord i els grups d'investigació universitaris

Els centres participants són una referència en projectes d'innovació dins de la Comunitat Valenciana

Educació 19 de octubre de 2023 Redacció Redacció
aefa

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa, ha convocat als 35 centres de la Comunitat que participen durant aquest curs 2023-2024 en el projecte d'innovació i transferència Acord (acció col·laborativa i investigació docent) i els grups d'investigació universitaris per realitzar una sessió de treball conjunta, de coneixement i de definició final del projecte específic que presentaran el 31 d'octubre.

La directora general d'Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, ha agraït als centres i als investigadors la seua implicació en el projecte i ha destacat que els centres participants "són una referència en projectes d'innovació dins de la Comunitat. La seua constància per a continuar innovant a les aules afavoreix la millora de la qualitat del sistema educatiu".

En aquest sentit, la directora general ha transmès la importància d'aquest tipus de projectes "per a implantar noves metodologies en els centres i incrementar la motivació en l'aprenentatge del nostre alumnat".

Objectius del projecte Acord

La finalitat del projecte Acord és propiciar la col·laboració i l'aproximació entre centres educatius no universitaris i grups d'investigació de diverses universitats (UA, UJI, UV, UPV) per a realitzar projectes d'investigació al voltant de diferents temàtiques, com ara, metodologies participatives, sostenibilitat, ecologisme, ciències, música, dansa, llengua, identitat, igualtat o educació emocional, entre d'altres. La transferència de coneixements, instruments, habilitats i metodologies innovadores és un altre dels grans objectius d'aquest projecte.

Els centres educatius, amb l'acompanyament dels grups d'investigació universitaris, han de dissenyar un projecte que busque l'impacte en la realitat del centre i el seu entorn, mitjançant la formació adequada i la difusió dels resultats i les activitats desenvolupades, així com avaluant els processos i l'efecte del projecte en el professorat, l'alumnat i la resta de la comunitat educativa.

Te puede interesar
Lo más visto