Garcia: "hem presentat una declaració institucional per a repudiar els atacs d'Hamàs i la resposta desproporcionada del govern d'Israel".

La formació va donar suport a la concentració convocada dijous en solidaritat amb el poble palestí i reclama que s'augmente la partida per a la UNRWA

General 20 de octubre de 2023 Redacció Redacció
epa

En resposta als recents esdeveniments a Israel i Palestina, que han deixat un rastre de destrucció i tragèdia, Compromís per Castelló, a través del seu portaveu, Ignasi Garcia, ha presentat una declaració institucional que pretén reafirmar el rebuig al conflicte i la solidaritat amb les víctimes, així com la col·laboració amb Nacions Unides, en particular amb l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina en el Pròxim Orient (UNRWA).

Les imatges de les últimes setmanes, amb actes terroristes perpetrats pel grup Hamàs i posteriorment amb atacs militars duts a terme per l'Estat d'Israel, incloent-hi el bombardeig d'un hospital que va resultar en centenars de vides perdudes, han conmogut profundament a tota la ciutadania de Castelló. Garcia ha condemnat l'atac d'Hamàs contra ciutats israelianes i ha expressat la seua "solidaritat amb els pobles d'Israel i Palestina".

Garcia a demana l'alliberament immediat de totes les persones segrestades, recordant que "la població civil ha de ser respectada i protegida tal com assenyalen els Drets Humans i el dret internacional". En aquest sentit, ha assenyalat que s'ha d'atendre "la desproporció amb la qual s'està desenvolupant el conflicte", motiu pel qual exigeixen que "el Govern d'Israel ature els seus atacs contra la Franja de Gaza". "La situació a Orient Mitjà no pot passar-se per alt i exigeix una resposta unificada per part de tots els grups", ha afegit el portaveu, ha afegit Garcia.

Ha recordat que l'ajuntament, gràcies a l'anterior govern, manté una col·laboració activa amb Nacions Unides, en particular amb la UNRWA, que brinda assistència crucial als refugiats palestins. Davant l'augment de la tensió a la regió, la formació considera imperatiu incrementar partida de 60.000 euros com a mostra de solidaritat i la cooperació amb aquestes organitzacions internacionals per a contribuir a la pau i l'estabilitat en la zona.

En paraules d'Ignasi Garcia, "la situació a Israel i Palestina és profundament preocupant i ens afecta a tots. Com a Ajuntament, hem de mostrar el nostre rebuig a la violència i el nostre compromís amb la cooperació internacional". "La proposta de declaració institucional busca el suport de tots els grups polítics. L'objectiu és mostrar el compromís de Castelló amb la pau, la cooperació internacional i la recerca de solucions pacífiques enmig del conflicte", ha finalitzat.

Te puede interesar
Lo más visto