El PSPV-PSOE de la Diputació de Castelló denuncia que l'executiu de Marta Barrachina manté "bloquejat, sense rumb ni capità" el Consorci Provincial de Bombers

El portaveu socialista, Samuel Falomir, ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants dels treballadors, amb qui comparteix la seua preocupació "perquè la situació és límit"

Política 20 de octubre de 2023 Redacció Redacció
epa

Falomir insta el govern del PP que es deixe de "teatres" i pose solucions "a la major brevetat possible" a la greu situació que travessa el Consorci de Bombers "perquè parlem de la seguretat i de la vida de les persones". "És urgent cobrir la vacant d'inspector en cap perquè desenvolupa un paper crucial en la direcció, coordinació i orientació de les unitats tècniques i operatives de nivell superior".

Per al diputat provincial, la seguretat pública no pot posar-se en perill per "la negligència en la gestió" de la presidenta de la Diputació. "Malgrat transcórrer tres mesos des que va jurar el càrrec, no estem veient avanços en la gestió de personal, sinó més prompte retrocessos, ja que des de Presidència es mantenen bloquejats diversos processos selectius del Consorci de Bombers". "La situació s'agreuja per dies", apunta el parlamentari.

Caos al parc de Nules
El representant del PSPV ha mostrat la seua inquietud per l'estat "crític i de caos" que es viu al parc de Nules —dona servei a més de 100.000 persones— al no cobrir-se les baixes i sobreexplotar la plantilla de bombers. L'esgotament general ha provocat que els treballadors diguen "prou" i com a mesura de pressió, fins a novembre, no es cobriran les faltes de comandaments mitjançant hores extra i els operaris es negaran a garantir els serveis mínims en situacions on no hi haja prou personal. "La sobrecàrrega de treball als parcs de bombers està generant esgotament en el personal i és inacceptable i perillós que Barrachina mire cap a un altre costat".

Modernització dels equips

El portaveu progressista creu que "el PP no té un pla per als bombers" i la mostra és que, fins al moment, només han presentat propostes pressupostades i treballades pel govern socialista de José Martí. L'últim exemple és l'anunci de compra, per valor d’1,2 milions d'euros, de vehicles, camions, embarcacions de rescat i màscares per a incendis forestals per a millorar la seguretat en les intervencions.

Te puede interesar
Lo más visto