CEEI Castelló organitza una sessió per promoure la innovació col·laborativa entre empreses de la província. La jornada s'ha celebrat en el marc de la plataforma SOMMOS_Connecta

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) ha celebrat hui la jornada 'Obrint camins cap a la innovació col·laborativa', un esdeveniment amb ponències i debat per promoure la innovació col·laborativa entre el teixit empresarial de la província

General 21 de octubre de 2023 Redacció Redacció
awd

La presentació de l'esdeveniment ha corregut a càrrec del director del CEEI Castelló, Justo Vellón, qui ha destacat la importància del treball conjunt entre empreses, assegurant que des del CEEI de Castelló "fomentem i potenciem la cultura de la col·laboració, permetent a les empreses treballar juntes de manera més efectiva per a aconseguir resultats tangibles i transformar la forma en què col·laboren i generen valor".

La primera ponència, a càrrec de Roberto Gravili, ha tractat el tema 'Geopolítica i Geoestratègia per comprendre un món d'incertesa'. El ponent ha explicat la importància de comprendre l'impacte dels esdeveniments geopolítics en la comunicació empresarial i s'han analitzat diversos casos d'estudi per identificar oportunitats i reptes per a l'adaptació d'estratègies de comunicació rellevants i efectives.

La segona de les conferències l'ha realitzat Ofelia Santiago, qui ha abordat la temàtica 'El canvi de Mindset' i el seu impacte en l'entorn empresarial actual. La ponent ha defensat com el canvi de mentalitat és essencial per a obtenir una col·laboració interempresarial d'èxit i ha identificat les barreres mentals i prejudicis més comuns que ho impedeixen mitjançant exercicis interactius entre els participants, revelant claus de la col·laboració interempresarial. La ponent ha afirmat: "tanta la transformació, liquiditat de les nostres organitzacions, com la nostra pròpia autotransformació i autolideratge comencen pel canvi de mentalitat i el qüestionament quotidià com a peça essencial per a l'èxit en la col·laboració entre empreses. No podem desenvolupar la tan necessària 'Empatia Col·laborativa' sense desenvolupar la nostra pròpia consciència personal i abraçar els valors que la sustenten". Per a Ofelia Santiago: "podem superar qualsevol obstacle si ens ho proposem, sempre i quan abans hàgim revelat un potent propòsit evolutiu amb empatia conscient, humilitat, escolta activa, col·laboració i curiositat en l'fortaleixement de la col·laboració interempresarial per a començar a poder parlar de co-creació".

Després de les dues ponències, s'ha realitzat una taula rodona d'innovació col·laborativa per compartir una sèrie d'experiències d'èxit en la creació de connexions significatives amb audiències. Per a açò, s'ha comptat amb la presència de: Pablo Darás de Zschimmer & Schwarz, Paco Vea de Simetria Grup i Jose Guillemo Berlanga del Grup Gimeno. Darás ha destacat que aquests esdeveniments fomenten la innovació col·laborativa entre tots els actors dels sectors, "eina clau per al creixement sostenible de les empreses, donant-los respostes més ràpides a les necessitats que tenen en un món tan canviant com l'actual". Per la seua banda, Berlanga ha afirmat: "per a desenvolupar un robust model d'innovació oberta, la cultura empresarial i la intel·ligència emocional són aspectes clau per a fortaleixer el model".

Al final de la jornada, s'ha realitzat amb tot el públic un debat interactiu entre els participants per a tenir una oportunitat d'expressar idees i perspectives sobre com impulsar la innovació col·laborativa dins de l'empresa. Aquest intercanvi d'idees ha servit per a enriquir la comprensió de la importància de treballar junts i fomentar així una cultura col·laborativa dins del món empresarial.

Te puede interesar
Lo más visto